Artikel top billede

CSC stopper undersøgelse af regnskabssvindel

Intern undersøgelse af regnskabsmanipulation hos CSC i Danmark er nu afsluttet.

Læs også: Dansk CSC-regnskab: Næsten en milliard i underskud

CSC Danmark, der netop har leveret et underskud på næsten en milliard kroner, har afsluttet en intern undersøgelse af fusk.

Det fremgår af regnskabet for CSC Danmark.

"I forbindelse med konstatering af regnskabsmæssige uregelmæssigheder i årsrapporten 2010/11 herunder mistanken omkring regnskabsmanipulation pågår en frivillig intern uafhængig undersøgelse samt en undersøgelse hos det amerikanske børstilsyn SEC, som skal klarlægge omfanget og ansvaret herfor."

"Den interne undersøgelse er ved aflæggelse af denne årsrapport afsluttet, mens SEC undersøgelsen fortsætter, men det forventes ikke at denne vil påvirke det aflagte regnskab," står der i regnskabet.

Forbedrer kontrol

CSC oplyser, at "Selskabet har tilført yderligere ressourcer til sikring af, at interne forretningsgange og kontrolprocedurer forbedres betydeligt".

Sagen har bredt sig til flere lande, og i det danske regnskab henvises også til den amerikanske koncerns regnskab for yderligere oplysninger om sagen.

I kølvandet på skandalen har investorer i øvrigt lagt erstatningssag an, da sagen, ifølge investorer, måske har påvirket aktiekursen for selskabet.

Tidligere har den amerikanske topledelse kaldt personerne bag "afsporede".

Mistanken om bevidst regnskabsmanipulation beløber sig til et beløb på op imod en halv milliard danske kroner.

Sagen har haft sit udspring i Danmark.

Topchef: Vi samarbejder med SEC
CEO, Mike Lawrie, fra Computer Sciences Corp understregede i forbindelse med fremlæggelsen af koncernens internationale kvartalsregnskab for første kvartal 2013, at selskabet fortsat vil samarbejde fuldt ud med SEC.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere