Sådan sparer det offentlige kassen på webdesign

Offentlige hjemmesider kan om få måneder blive sat sammen hurtigt, billigt og automatisk tilpasset mobile enheder med nyt web-værktøj.

Læs også: 
Derfor ændrer alle kommuner nu deres websider

Alle kommuner skal have den samme hjemmeside

Riget fattes penge, og Økonomi- og Indenrigsministeriet har i den anledning bygget en hjemmeside-skabelon, Go Basic, som offentlige myndigheder fremover kan bruge til at bygge deres hjemmesider ud fra.

Specialkonsulent og projektleder bag Go Basic-projektet, Rasmus Rudolf, fortæller til Computerworld, at der både er tid og penge at spare for offentlige myndigheder i deres fremtidige webdesign.

"Jeg forventer, at udviklingstiden kan halveres, og hvis det drejer sig om hjemmeside-løsninger under 500.000 (under bagatelgrænsen for EU-udbud, red.), så vil offentlige hjemmesider kunne blive bygget udelukkende med myndighedernes interne ressourcer, såfremt myndigheden selv ligger inde med web-kompetencer," lyder det fra Rasmus Rudolf.

Altid de samme elementer
Han blev involveret i projektet for et lille års tid siden, da Økonomi- og Indenrigsministeriet efter folketingsvalget i september 2011 søgte efter en projektleder, der kunne stå for opbygningen af en ny hjemmeside.

Den nye hjemmeside skulle bygges, efter ministeriet opstod som følge af opløsningen af to forskellige ministerier med hvert sit website.

"Fra min tid i web-konsulentbranchen kunne jeg bidrage med generel viden om, at rigtig mange websites - herunder offentlige hjemmesider - mere eller mindre indeholder de samme elementer som eksempelvis billedkarrusel, nyhedsliste og kommentarelementer," forklarer Rasmus Rudolf.

Hans ide var derfor, at der forbindelse med det nye ministeriums hjemmeside kunne bygges en skabelon i open source-CMS'et Umbraco med alle de nødvendige elementer og moduler, som andre offentlige myndigheder efterfølgende kunne genbruge helt uden licensbetalinger.

Og så begyndte udviklingsarbejdet ellers at rulle.

Responsivt webdesign
Lige præcis det danskudviklede Umbraco-CMS blev valgt til opgaven, fordi systemet bygger på Microsofts .NET-framework, som flere offentlige myndigheder i forvejen benytter i deres udviklingsarbejde.

Samtidig har Rasmus Rudolf lagt vægt på, at designskabelonen bygget i HTML5 og CSS3 er responsivt.

Artiklen fortsætter på næste side...
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed?