Artikel top billede

KMD: Derfor er der enorme forskelle på vores priser

Hos KMD er der en god forklaring på, hvorfor nogle kommuner betaler markant mere end andre for samme it-system.

Læs også: Kommune betaler 26 gange prisen for KMD-system

Kommuner betaler op til 28 gange så meget for samme it-system som andre kommuner, viser en gennemgang begået af Kombit.

Læs mere om det her.

Men hos KMD forklarer direktør Karen Nielsen, hvorfor det forholder sig sådan:

"De prisforskelle nogle kommuner oplever, er et levn fra gamle aftaler under KL's tidligere ejerskab af KMD," lyder det i en skriftlig kommentar.

"Langt de fleste af de gamle aftaler er allerede udløbet, og de fleste kommuner er i dag på aftaler med ensartede priser."

"KMD respekterer selvfølgelig de indgåede, gamle aftaler, men i takt med, at aftalerne udløber, har KMD i det nye ejerskab harmoniseret vores priser og rabatter, så kommunerne stort set betaler det samme per enhed for de enkelte produkter. Det synes vi, er den helt rigtige vej at gå," lyder det fra Karen Nielsen.

Forsimplede beregninger

Det er også værd at bemærke, at Kombits udregninger er "forsimplede".

"Der vil altid være forskelle mellem kommuners priser opgjort per indbygger, da mange løsninger er prissat per pensionist, per sag, per borger med videre. Det er den prismodel, vi bruger, og som også blev brugt, da KL ejede KMD," forklarer KMD-direktøren.

"Vi kan ikke genkende billedet af, at KMD's priser er skruet voldsomt i vejret under KMD's nuværende ejerskab."

Overholder indgået aftale

"Vores priser er reguleret af en aftale som KL og Kombit udarbejdede, da kommunerne solgte KMD, og KMD overholder naturligvis den aftale," understreger hun.

"Det er væsentligt at understrege, at KMD's pris- og omsætningsudvikling under vores nye ejerskab ikke har adskilt sig fra den prisudvikling, vi havde under det tidligere KL-ejerskab," forkalrer hun videre i den skriftlige kommentar.

KMD taler løbende med kommunerne, og langt de fleste af de gamle aftaler med de omtalte prisudsving er som nævnt allerede ændret, lyder det.

"Vi er selvfølgelig altid parate til at tale med de kommuner, der måtte ønske det."

Computerworld har bedt KMD om et interview, men KMD har kun ønsket at sende ovenstående skriftlige kommentar.

Læs også: Kommune betaler 26 gange prisen for KMD-system.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.