Artikel top billede

Apple-brugere i panik: Batteriet turbo-drænes i nyt OS

Batteriproblemer i Apples nyeste version af Mac-styresystemet fortsætter. Jeg kan varme pizza på min Mac, fortæller en frustreret bruger.

Læs også:

Windows 8 mod Mountain Lion: Her er dommen

Apple til Mountain Lion-brugere: Opdateringer på vej

Vrede Macbook-ejere: Mountain Lion sluger batteriet

Der er fortsat batteri-problemer i Apples ellers meget velfungerende Mountain Lion-styresystem til Mac.

Det er i hvert fald konklusionen, hvis man kigger i debatten i Apples eget support-forum under tråden Battery life dropped considerably on Mountain Lion.

Den er nu set næsten 116.000 gange og har 1.679 kommentarer. En hel del af dem er skrevet, efter opdateringerne til Mountain Lion blev frigivet for flere dage siden.

"Min 15 tommer 2,0 gigahertz i7 MBP fra starten af 2011 har det samme problem. Siden jeg opgraderede til Mountain Lion, har batteritiden kun været det halve af, hvad den plejede at være," lyder det et sted i debatten.

En anden Mac-bruger skriver:

"Jeg er på en 15 tommer Macbook Pro fra 2011, der altid har haft et fantastisk batteriliv. Jeg så ikke desto mindre et øjeblikkeligt fald i batterilevetiden efter at have opgraderet til Mountain Lion. Og så bliver den her maskine varm. Jeg kunne varme pizza på undersiden af den."

Opdatering hjælper ikke

Apple har ellers udsendt software-opdateringer, som mange håbede ville tage hånd om batteri-problemet. At dømme ud fra debatten er det ikke tilfældet:

"Jeg har en 15 tommer MPB i7 2,66 gigahertz fra slutningen af 2010, der kører 10.8.1 (nyeste version, red.), og batterilivet stinker."

"Intet ved 10.8.1 indikerer noget forsøg på at rette på på dette, og det ville være rart, hvis Apple anerkendte, at der er et kæmpe problem med batteri-situationen i Mountain Lion og aktivt forsøgte at rette op på det," skriver en temmelig utilfreds bruger.

Flere steder i debatten kan man læse om brugere, der vil nedgradere til Lion eller Snow Leopard på grund af problemerne i Mountain Lion.

Heller ikke det er dog uden problemer:

"Jeg forsøgte at nedgradere til Snow Leopard efter at have kørt Mountain Lion, og de fortalte mig, at infomationer og data på min eksterne harddisk, når det først er skrevet til 10.8.1, ikke kan konverteres eller gendannes i Snow Leopard, så jeg er basalt set på røven," lyder det fra en Mac-bruger.

I debatten finder man dog også et hav af forslag til, hvad problemerne kan skyldes, og hvordan man kan stoppe dem.

Nogle af løsningerne ser ud til at virke hos visse brugere, mens andre fortsat har problemer.

Vi har ikke selv bemærket batteri-problemer i vores test af Mounatin Lion her på Computerworld.

Læs også:

Windows 8 mod Mountain Lion: Her er dommen

Apple til Mountain Lion-brugere: Opdateringer på vej

Vrede Macbook-ejere: Mountain Lion sluger batteriet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danske Contractbook henter 185 millioner - anden kapitalindsprøjtning på kun fire måneder
Danske Contractbook henter en investering på 185 millioner kroner. Det sker blot fire måneder efter, at selskabet modtog en investering på 58 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.