Artikel top billede

Apple-brugere i panik: Batteriet turbo-drænes i nyt OS

Batteriproblemer i Apples nyeste version af Mac-styresystemet fortsætter. Jeg kan varme pizza på min Mac, fortæller en frustreret bruger.

Læs også:

Windows 8 mod Mountain Lion: Her er dommen

Apple til Mountain Lion-brugere: Opdateringer på vej

Vrede Macbook-ejere: Mountain Lion sluger batteriet

Der er fortsat batteri-problemer i Apples ellers meget velfungerende Mountain Lion-styresystem til Mac.

Det er i hvert fald konklusionen, hvis man kigger i debatten i Apples eget support-forum under tråden Battery life dropped considerably on Mountain Lion.

Den er nu set næsten 116.000 gange og har 1.679 kommentarer. En hel del af dem er skrevet, efter opdateringerne til Mountain Lion blev frigivet for flere dage siden.

"Min 15 tommer 2,0 gigahertz i7 MBP fra starten af 2011 har det samme problem. Siden jeg opgraderede til Mountain Lion, har batteritiden kun været det halve af, hvad den plejede at være," lyder det et sted i debatten.

En anden Mac-bruger skriver:

"Jeg er på en 15 tommer Macbook Pro fra 2011, der altid har haft et fantastisk batteriliv. Jeg så ikke desto mindre et øjeblikkeligt fald i batterilevetiden efter at have opgraderet til Mountain Lion. Og så bliver den her maskine varm. Jeg kunne varme pizza på undersiden af den."

Opdatering hjælper ikke

Apple har ellers udsendt software-opdateringer, som mange håbede ville tage hånd om batteri-problemet. At dømme ud fra debatten er det ikke tilfældet:

"Jeg har en 15 tommer MPB i7 2,66 gigahertz fra slutningen af 2010, der kører 10.8.1 (nyeste version, red.), og batterilivet stinker."

"Intet ved 10.8.1 indikerer noget forsøg på at rette på på dette, og det ville være rart, hvis Apple anerkendte, at der er et kæmpe problem med batteri-situationen i Mountain Lion og aktivt forsøgte at rette op på det," skriver en temmelig utilfreds bruger.

Flere steder i debatten kan man læse om brugere, der vil nedgradere til Lion eller Snow Leopard på grund af problemerne i Mountain Lion.

Heller ikke det er dog uden problemer:

"Jeg forsøgte at nedgradere til Snow Leopard efter at have kørt Mountain Lion, og de fortalte mig, at infomationer og data på min eksterne harddisk, når det først er skrevet til 10.8.1, ikke kan konverteres eller gendannes i Snow Leopard, så jeg er basalt set på røven," lyder det fra en Mac-bruger.

I debatten finder man dog også et hav af forslag til, hvad problemerne kan skyldes, og hvordan man kan stoppe dem.

Nogle af løsningerne ser ud til at virke hos visse brugere, mens andre fortsat har problemer.

Vi har ikke selv bemærket batteri-problemer i vores test af Mounatin Lion her på Computerworld.

Læs også:

Windows 8 mod Mountain Lion: Her er dommen

Apple til Mountain Lion-brugere: Opdateringer på vej

Vrede Macbook-ejere: Mountain Lion sluger batteriet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere