Artikel top billede

Derfor går det igen galt for Nokia

Onsdag introducerede Nokia firmaets nye smarte telefoner, hvilket udmøntede sig i en kæmpe lussing til firmaets børskurser, der blev sendt på en nedadgående rutsjetur. Her er forklaringen.

Læs også:
Nokia: Dette er verdens mest innovative smartphone

Her er Nokias nye Lumia 920 med Windows Phone 8

Nokia har netop lanceret de nye Lumia-modeller med Windows Phone 8. Men i stedet for ros fik firmaet nogle drøje aktie-hug.

I går faldt aktien således med 13 procent på børsen i Helsinki, og faldet er fortsat her til morgen.

Faldet skyldes ikke, at Nokias nye telefoner er dårlige - eller gode for den sags skyld - men at firmaet ikke har været klar i deres udmeldinger angående pris og lanceringsdato.

Det fortæller senioraktieanalytiker i Nordea, Mikkel Kirkegaard Petersen, til Computerworld.

"Nokia-aktien var blevet kørt højt op i kurs før lanceringen, men Nokia præsenterede ikke noget nyt, der var ingen kanin i hatten, og så var der usikkerhed om pris og lanceringstidspunkt," fortæller han.

"Er der noget, aktiemarkedet ikke kan lide, er det usikkerhed, og derfor har mange investorer valgt at hive gevinsten ind nu, hvilket har sendt aktien ned," lyder hans analyse.

Når Nokia julehandlen?

Et af de afgørende problemer i Nokias præsentation er den usikre lanceringsdato.

Konkurrenter som Apple er lige på trapperne med deres nye iPhone, og hvis Nokia ikke kommer med produkterne snart, så bliver de igen overhalet af æble-fabrikanten.

"Nokias produkter er sikkert udmærkede, men hvis kunderne allerede har købt en iPhone, så køber de ikke også en Nokia-telefon. Det kræver lidt tid ude i butikkerne, før kunderne er klar til at købe produkter, og hvis Nokia ikke snart er klar med produkterne, så ender de populært sagt ikke under juletræet," forklarer Mikkel Kirkegaard Petersen.

Han er da også lidt forbeholden omkring Nokia-aktien i den nærmere fremtid.

"Vi anbefaler ikke at købe Nokia-aktier lige nu," siger senioranalytikeren.

Læs også:
Nokia: Dette er verdens mest innovative smartphone

Her er Nokias nye Lumia 920 med Windows Phone 8
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danske Contractbook henter 185 millioner - anden kapitalindsprøjtning på kun fire måneder
Danske Contractbook henter en investering på 185 millioner kroner. Det sker blot fire måneder efter, at selskabet modtog en investering på 58 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.