Artikel top billede

Derfor går det igen galt for Nokia

Onsdag introducerede Nokia firmaets nye smarte telefoner, hvilket udmøntede sig i en kæmpe lussing til firmaets børskurser, der blev sendt på en nedadgående rutsjetur. Her er forklaringen.

Læs også:
Nokia: Dette er verdens mest innovative smartphone

Her er Nokias nye Lumia 920 med Windows Phone 8

Nokia har netop lanceret de nye Lumia-modeller med Windows Phone 8. Men i stedet for ros fik firmaet nogle drøje aktie-hug.

I går faldt aktien således med 13 procent på børsen i Helsinki, og faldet er fortsat her til morgen.

Faldet skyldes ikke, at Nokias nye telefoner er dårlige - eller gode for den sags skyld - men at firmaet ikke har været klar i deres udmeldinger angående pris og lanceringsdato.

Det fortæller senioraktieanalytiker i Nordea, Mikkel Kirkegaard Petersen, til Computerworld.

"Nokia-aktien var blevet kørt højt op i kurs før lanceringen, men Nokia præsenterede ikke noget nyt, der var ingen kanin i hatten, og så var der usikkerhed om pris og lanceringstidspunkt," fortæller han.

"Er der noget, aktiemarkedet ikke kan lide, er det usikkerhed, og derfor har mange investorer valgt at hive gevinsten ind nu, hvilket har sendt aktien ned," lyder hans analyse.

Når Nokia julehandlen?

Et af de afgørende problemer i Nokias præsentation er den usikre lanceringsdato.

Konkurrenter som Apple er lige på trapperne med deres nye iPhone, og hvis Nokia ikke kommer med produkterne snart, så bliver de igen overhalet af æble-fabrikanten.

"Nokias produkter er sikkert udmærkede, men hvis kunderne allerede har købt en iPhone, så køber de ikke også en Nokia-telefon. Det kræver lidt tid ude i butikkerne, før kunderne er klar til at købe produkter, og hvis Nokia ikke snart er klar med produkterne, så ender de populært sagt ikke under juletræet," forklarer Mikkel Kirkegaard Petersen.

Han er da også lidt forbeholden omkring Nokia-aktien i den nærmere fremtid.

"Vi anbefaler ikke at købe Nokia-aktier lige nu," siger senioranalytikeren.

Læs også:
Nokia: Dette er verdens mest innovative smartphone

Her er Nokias nye Lumia 920 med Windows Phone 8




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere