Artikel top billede

Direktører: Her er CIO'ernes vigtigste opgaver

Se her, hvordan din direktør mener, at CIO'er anvendes bedst muligt. Og hvad de slet ikke skal bruges til.

Læs også:

Danske direktører: Disse folk er alt for ringe til it.

Her er Danmarks fem dygtigste it-chefer.

CIO'erne kan roligt tillade sig at se overraskede ud, hvis den administrerende direktør pludselig en dag skulle finde på at spørge dem til råds om virksomhedens strategi.

For det gør han ikke, viser en global undersøgelse fra analysehuset Gartner, som har stillet 200 CEO'er en række spørgsmål, beretter The Register.

39 procent af toplederne siger, at de planlægger at bruge flere penge på it i 2012, men kun fem procent siger, at de opfatter deres CIO som strategisk rådgiver.

CFO'er er i høj kurs

CFO'erne er derimod i høj kurs hos CEO'erne.

60 procent siger, at deres økonomichef er deres nærmeste rådgiver.

COO'en (chief operating officer) scorer også højere som strategipartner for CEO'en end it-chefen.

Blot fem procent at CEO'erne siger, at det er deres CIO, som står i spidsen for virksomhedens innovation.

CIO'en på vej væk

Resultaterne fra undersøgelsen blev fremlagt af Gartner-analytiker Terick Chiu på konferencen CIO Executive Summit 2012, der fandt sted i Hong Kong fornylig.

Han talte om, hvordan it-ledere stadig ikke er med, når det gælder samspillet med forretningen.

Der er især muligheder for CIO'erne for at gøre sig gældende i den finansielle sektor.

Her kan it-cheferne virkelig gøre en forskel i at være innovative og ikke kun bestyrere af teknologien, mener Gartner-analytikeren.

"CIO'erne gør det muligvis rigtig godt som teknologi-folk, men de administrerende direktører kommer altså ikke og taler forretningsstrategi med dem," siger Terick Chiu.

Desværre ser det, ifølge undersøgelsen, ikke ud til, at CEO'erne har den helt store tillid til, at deres CIO'er bliver i deres job.

40 procent siger, at de regner med, at deres it-chef fortsætter deres karriere inden for den samme industri, men i et andet firma.

Ingen direktionsplads, tak

Mens CIO'ens muligheder for at sætte sit fodaftryk på forretningen er størst i den finansielle sektor, er de strategiske muligheder ikke nødvendigvis særlig store eller påkrævede i en produktionsvirksomhed.

Det mener Bang & Olufsens CIO, Ole Damsgaard. Han er ikke - og skal ikke være - en del af direktionen i B&O, siger han.

"Det ville ikke være relevant. It er med i mange af de ændringer, der bliver foretaget, men det er ikke it, der driver det. It understøtter ændringerne. Var vi der ikke, kunne projekterne måske ikke gennemføres, men det er ikke os, der initierer, at ændringer gennemføres," siger Ole Damsgaard.

CIO'en i direktionen i finansielle virksomheder kan give god mening, men ikke i de industrielle, mener han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.