Artikel top billede

Disse firmaer styrer markedet for unified communications

Fire helt afgørende trends viser sig på markedet for unified communications. Få overblikket over tendenserne og leverandørernes styrker og svagheder.

Læs også:

Her er dommen over Microsofts nye Lync 2010

Unified communications: Sådan fungerer det

Derfor kan du ikke undgå unified communications

Kommunikation er kommet for at blive.

Da unified communications grundlæggende handler om at integrere og forbedre de forskellige kommunikationskanaler, har konceptet derfor efterhånden også fundet vej til store dele af erhvervslivet.

Ved at smelte telefoni, mail, chat, video og kalender sammen, kan man med en UC-løsning gøre det nemmere at kommunikere - og skabe et bedre overblik i en organsation i det daglige arbejde.

Det er i hvert fald de forventninger, der får it-cheferne til at kigge efter unified communications-løsninger.

Sådan får du succes med UC

I en ny rapport fra Gartner kan man læse om fire UC-karakteristika, der er helt afgørende for, om man får succes med løsningen både som bruger og leverandør:

1) Mobility: Brugerne kræver fuld UC-funktionalitet på mobile enheder og på alle platforme og operativsystemer, skriver Gartner.

2) Åbenhed: Virksomhederne frygter lukkede miljøer og manglende understøttelse af standarder, fordi de ønsker at bevare valgfriheden.

"Virksomhederne forventer i særdeleshed høj kvalitet i understøttelsen af SIP, XMPP og H.323 integrationer og et langsigtet engagement i forhold til interoperabilitet og samarbejde mellem leverandører," kan man læse i Gartner-rapporten.

3) Cloud: Integrationen mellem lokale UC-løsninger og cloud- og hybrid-løsninger bliver stadig vigtigere. Gartner peger på et øget fokus på unified communications-as-a-service, som er noget, Google og Microsoft blandt andet leverer.

4) Skal appellere bredt: Ifølge Gartner er succesfulde UC-løsninger dem, der favner et bredt og forskelligartet publikum.

Man skal som leverandør kunne levere varen i forhold til de forskellige bruger-grupper i virksomheden, der kommer med forskellige forudsætninger og ønsker og behov.

Gartner er også klar med en vurdering af leverandørernes styrker og svagheder i rapporten.

Særligt to spillere skiller sig ud som markedsledere.

Disse leverandører styrer markedet

Læs også:

Her er dommen over Microsofts nye Lync 2010

Unified communications: Sådan fungerer det

Derfor kan du ikke undgå unified communications

I Gartner-rapporten udpeges Cisco og Microsoft som lederne af unified communications-markedet.

Cisco har traditionelt været den store spiller med løsninger inden for videokonferencer og IP-telefoni og er fra den base også blevet en dominerende UC-leverandør.

Microsoft kommer fra software-siden, senest med Lync, som blev lanceret i 2010, og har med alt fra Office-pakken til Exchange, Active Directory og Windows Phone været i stand til levere UC.

"Disse to leverandører konkurrerer indædt på markedet, og har begge foretaget signifikante forbedringer over det seneste år," lyder det fra Gartner.

Blandt andet har Cisco forbedret sin softwareklient, så den nu også findes til Mac, iPad og Android.

Microsoft har også forbedret de mobile Lync-funktioner og er i gang med at integrere Skype, som selskabet købte sidste år.

Gartner illustrerer styrkeforholdet på markedet således:

Stadig et stort potentiale
Mens der generelt er flere og flere virksomheder, der investerer i UC, så er andelen på det potentielle marked og den reelle bruger-rate i de virksomheder, der har investeret, fortsat lav.

Gartner skriver, at mange virksomheder har foretaget store investeringer i kommunikations-infrastrukturer, hvorfor man ikke bare uden videre skrotter den eksisterende løsning og køber en ny, mere UC-moderne løsning.

Samtidig er kravet om ROI-beregninger afgørende, fordi man skal kunne se klare, økonomiske gevinster, før man investerer.

Det er tidligere blevet fremhævet, at det netop inden for unified communications kan være svært at måle de reelle gevinster.

Læs også:

Her er dommen over Microsofts nye Lync 2010

Unified communications: Sådan fungerer det

Derfor kan du ikke undgå unified communications
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Digitaliseringsstyrelsen søger ny hovedleverandør til Borger.dk
Digitaliseringsstyrelsen søger med million-ordre ny hovedleverandør af en række centrale opgaver på Borger.dk i en fokuseret kontrakt, hvor man kommer til at samarbejde tæt med Netcompany.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.