Artikel top billede

Drømmen om it-vækst har netop lidt et knæk

Ny analyse peger på, at det globale it-marked slet ikke er i den vækst, man først havde antaget.

Væksten på det globale it-marked er endnu engang i krise. 

Tilbage i januar forudså Forrester ellers, at erhvervslivet og det offentliges indkøb af informationsteknologi ville vokse med 5,4 procent i 2012.

Men seneste vækstprognose viser et markant fald, og det forventes nu kun at blive på 1,3 procent.

Det skriver Forrester-analytiker Andrew Bartels i et blogindlæg. 

Faldet skal i høj grad ses i lyset af, at den amerikanske dollar noget uventet bevarede sin styrke i forhold til andre store valutaer.

Desuden er de nye pessimistiske forventninger også resultatet af en langsommere økonomisk vækst i USA, Europa, Kina og Indien end forventet.

Her er tingene gået i stå

Men Andrew Bartels påpeger, at særligt ét geografisk område er problemet.

"Foruden valutaeffekterne, så er den langsomme vækst koncentreret i Europa med hensyn til et bestemt teknologiprodukt, nemlig kommunikationsudstyr," skriver han.

Det svageste led i kæden er således vest- og centraleuropa, hvor forventningen er, at it-markedet vil skrumpe med 2,5 procent.

Her går det bedre

På den positive side vil 'software som en service' stige med 12 procent i vækst, Apple-computere vil stige med ni procent i salg til business, mens Apple- og Android-tablets vil stige med 50 procent eller mere.

Men overordnet ser det ikke godt ud for it-markederne.

"Væksten på det globale marked er ikke imponerende. Selvom tingene vil blive bedre i 2013, er der nødt til at ske en væsentlig forbedring i den globale økonomiske vækst, hvis vi skal se et boom," skriver Andrew Bartels.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere