Så meget kan du spare på at sende din it til Indien

Der er seriøse penge på spil, hvis du outsourcer dine it-opgaver til it-selskaber i Indien eller andre steder i Asien eller Østeuropa. Læs her, hvor meget du kan spare.

Læs også:

Blog: Offshoring berører ikke kun udviklingsafdelingen


Sådan scorer du kassen på outsourcing til udlandet

Offshoring, outsourcing i andre lande og global software-udvikling.

Kært barn, mange navne, der dækker over at få folk på tværs af landegrænser og ofte i andre verdensdele til at indgå i udviklings- eller serviceprojekter.

En ting har de mange begreber dog til fælles: Der er kæmpe besparelsespotentialer i at lade it-folk i tredjeverdenslande arbejde i dine it-projekter.

I runde tal oplyser Rambøll Management, at danske virksomheder kan forvente besparelser i verdens største it-outsourcing-land, Indien, på mellem 30 og 50 procent, hvis man har at gøre med relativt simple opgaver i et projekt, der som udgangspunkt har omkostningsbesparelser som det bærende princip.

Dansk Industri vurderer, at besparelsespotentialet helt generelt ligger på mellem 25 og 30 procent på outsourcingsopgaver i Indien og andre asiatiske lande.

Til sammenligning kan de fleste virksomheder ifølge Dansk Industri spare 10 til 15 procent ved at outsource drift eller udvikling til andet et outsourcing-selskab i Danmark - altså cirka halvdelen af de gevinster, der er ved at sende it-opgaverne ud til drifts- og udviklingsselskaber i Asien og i Østeuropa.

Pas på kulturen
Inden du skal i gang med at outsource dine it-opgaver på den anden side af Jorden, er der dog en masse muligheder og faldgruber, du gerne skulle henholdsvis gribe og undgå for at finde din rigtige outsourcing-model.

Først skal du eksempelvis klargøre for dig selv, om du ønsker outsourcing eller multisourcing med flere leverandører i spil i et eller flere lande.

Dernæst bør du overveje, hvordan den færdige software skal afleveres og testes.

Flere selskaber arbejder med agile metoder som eksempelvis Scrum, da det giver en langt hurtigere afklaring af kvalitet og mulighed for ændringer i kravspecifiktationerne frem for at vente fire måneder på en kæmpe-softwareaflevering, der ikke virker som planlagt.

Slutteligt skal du overveje seriøst, hvordan du kan samarbejde med din leverandør i det eller de pågældende lande, og her er der ikke noget med at springe over, hvor gærdet er lavest.

Du bliver nødt til at integrere det fremmede udviklingshold med dit eget, så samarbejdet glider let og fremad, lyder rådene fra blandt andre projektgruppen NeXGSD fra IT-Universitetet, der arbejder med it-outsorcingsmodeller og processer til at optimere det globaliserede samarbejde.

Det kan du læse mere om her

Universitetet oplyser, at i 2007 arbejdede 65 procent af alle store amerikanske og europæiske selskaber med it-outsourcing til kæmpelande som Indien, Kina og Rusland, men også til mindre nationer som Estland.

Læs også:

Blog: Offshoring berører ikke kun udviklingsafdelingen


Sådan scorer du kassen på outsourcing til udlandet


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur – on premise, outsourcing eller cloud?

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Hør om de nyeste teknologier og løsninger. Hør også om de nyeste cloudløsninger der muliggør Infrastruktur as a Service (IaaS), samt mulighederne for outsourcing. På det gratis formiddagsseminar bliver du klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere


Premium
Margrethe Vestager ramte ikke Google der, hvor det for alvor gør ondt. Men hun kan nå det endnu
ComputerViews: Googles aktionærer havde blot et skuldertræk til overs for EU's rekordstore bøde på 32 milliarder kroner. Her er en række bud på, hvad EU kan gøre, hvis Google og andre tech-giganter skal rammes, hvor det for alvor gør ondt.
Computerworld
Google svarer igen på Vestagers rekordbøde: Truer med at tage betaling for Android
Google kan begynde at tage penge for Android, der indtil nu har været gratis. Den trussel kommer fra Google i kølvandet på selskabets 32 milliarder-store bøde fra EU.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.