Så meget kan du spare på at sende din it til Indien

Der er seriøse penge på spil, hvis du outsourcer dine it-opgaver til it-selskaber i Indien eller andre steder i Asien eller Østeuropa. Læs her, hvor meget du kan spare.

Læs også:

Blog: Offshoring berører ikke kun udviklingsafdelingen


Sådan scorer du kassen på outsourcing til udlandet

Offshoring, outsourcing i andre lande og global software-udvikling.

Kært barn, mange navne, der dækker over at få folk på tværs af landegrænser og ofte i andre verdensdele til at indgå i udviklings- eller serviceprojekter.

En ting har de mange begreber dog til fælles: Der er kæmpe besparelsespotentialer i at lade it-folk i tredjeverdenslande arbejde i dine it-projekter.

I runde tal oplyser Rambøll Management, at danske virksomheder kan forvente besparelser i verdens største it-outsourcing-land, Indien, på mellem 30 og 50 procent, hvis man har at gøre med relativt simple opgaver i et projekt, der som udgangspunkt har omkostningsbesparelser som det bærende princip.

Dansk Industri vurderer, at besparelsespotentialet helt generelt ligger på mellem 25 og 30 procent på outsourcingsopgaver i Indien og andre asiatiske lande.

Til sammenligning kan de fleste virksomheder ifølge Dansk Industri spare 10 til 15 procent ved at outsource drift eller udvikling til andet et outsourcing-selskab i Danmark - altså cirka halvdelen af de gevinster, der er ved at sende it-opgaverne ud til drifts- og udviklingsselskaber i Asien og i Østeuropa.

Pas på kulturen
Inden du skal i gang med at outsource dine it-opgaver på den anden side af Jorden, er der dog en masse muligheder og faldgruber, du gerne skulle henholdsvis gribe og undgå for at finde din rigtige outsourcing-model.

Først skal du eksempelvis klargøre for dig selv, om du ønsker outsourcing eller multisourcing med flere leverandører i spil i et eller flere lande.

Dernæst bør du overveje, hvordan den færdige software skal afleveres og testes.

Flere selskaber arbejder med agile metoder som eksempelvis Scrum, da det giver en langt hurtigere afklaring af kvalitet og mulighed for ændringer i kravspecifiktationerne frem for at vente fire måneder på en kæmpe-softwareaflevering, der ikke virker som planlagt.

Slutteligt skal du overveje seriøst, hvordan du kan samarbejde med din leverandør i det eller de pågældende lande, og her er der ikke noget med at springe over, hvor gærdet er lavest.

Du bliver nødt til at integrere det fremmede udviklingshold med dit eget, så samarbejdet glider let og fremad, lyder rådene fra blandt andre projektgruppen NeXGSD fra IT-Universitetet, der arbejder med it-outsorcingsmodeller og processer til at optimere det globaliserede samarbejde.

Det kan du læse mere om her

Universitetet oplyser, at i 2007 arbejdede 65 procent af alle store amerikanske og europæiske selskaber med it-outsourcing til kæmpelande som Indien, Kina og Rusland, men også til mindre nationer som Estland.

Læs også:

Blog: Offshoring berører ikke kun udviklingsafdelingen


Sådan scorer du kassen på outsourcing til udlandet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Derfor er SAP ramt af kæmpe nedtur trods stor stigning i indtjeningen
ComputerViews: Mægtige SAP’s markedsværdi er på et øjeblik styrtdykket i den største enkeltstående nedtur for selskabet siden 1999. Selskabet er krise. Se her hvorfor.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk virksomheden med en effektiv omkostningsstrategi
Det har aldrig været mere påkrævet at kaste et kritisk blik på virksomhedens indkøbs- og omkostningsstruktur og undersøge, hvilke processer og aftaler, der kan optimeres. Det gælder både i almindelighed – en optimeret omkostningsstruktur kan trods alt aflæses direkte på bundlinjen. Men det er særligt kritisk for de mange virksomheder, der ser ind i et marked præget af stigende usikkerhed som følge af manglende transparens og af usikkerheden om, hvilke konsekvenser pludselige politiske indgreb kan få for afsætnings- og konkurrencesituationen. Der er eksempelvis store potentielle gevinster at hente ved at bygge velfungerende strukturer omkring indkøb og samarbejde med underleverandører. Blandt andet i form af realtidsbaseret indsigt i omkostningsstrukturen, herunder i potentialet for forbedringer, samt i form af en styrket forsyningskæde.