Artikel top billede

Så meget kan du spare på at sende din it til Indien

Der er seriøse penge på spil, hvis du outsourcer dine it-opgaver til it-selskaber i Indien eller andre steder i Asien eller Østeuropa. Læs her, hvor meget du kan spare.

Læs også:

Blog: Offshoring berører ikke kun udviklingsafdelingen

Sådan scorer du kassen på outsourcing til udlandet

Offshoring, outsourcing i andre lande og global software-udvikling.

Kært barn, mange navne, der dækker over at få folk på tværs af landegrænser og ofte i andre verdensdele til at indgå i udviklings- eller serviceprojekter.

En ting har de mange begreber dog til fælles: Der er kæmpe besparelsespotentialer i at lade it-folk i tredjeverdenslande arbejde i dine it-projekter.

I runde tal oplyser Rambøll Management, at danske virksomheder kan forvente besparelser i verdens største it-outsourcing-land, Indien, på mellem 30 og 50 procent, hvis man har at gøre med relativt simple opgaver i et projekt, der som udgangspunkt har omkostningsbesparelser som det bærende princip.

Dansk Industri vurderer, at besparelsespotentialet helt generelt ligger på mellem 25 og 30 procent på outsourcingsopgaver i Indien og andre asiatiske lande.

Til sammenligning kan de fleste virksomheder ifølge Dansk Industri spare 10 til 15 procent ved at outsource drift eller udvikling til andet et outsourcing-selskab i Danmark - altså cirka halvdelen af de gevinster, der er ved at sende it-opgaverne ud til drifts- og udviklingsselskaber i Asien og i Østeuropa.

Pas på kulturen

Inden du skal i gang med at outsource dine it-opgaver på den anden side af Jorden, er der dog en masse muligheder og faldgruber, du gerne skulle henholdsvis gribe og undgå for at finde din rigtige outsourcing-model.

Først skal du eksempelvis klargøre for dig selv, om du ønsker outsourcing eller multisourcing med flere leverandører i spil i et eller flere lande.

Dernæst bør du overveje, hvordan den færdige software skal afleveres og testes.

Flere selskaber arbejder med agile metoder som eksempelvis Scrum, da det giver en langt hurtigere afklaring af kvalitet og mulighed for ændringer i kravspecifiktationerne frem for at vente fire måneder på en kæmpe-softwareaflevering, der ikke virker som planlagt.

Slutteligt skal du overveje seriøst, hvordan du kan samarbejde med din leverandør i det eller de pågældende lande, og her er der ikke noget med at springe over, hvor gærdet er lavest.

Du bliver nødt til at integrere det fremmede udviklingshold med dit eget, så samarbejdet glider let og fremad, lyder rådene fra blandt andre projektgruppen NeXGSD fra IT-Universitetet, der arbejder med it-outsorcingsmodeller og processer til at optimere det globaliserede samarbejde.

Det kan du læse mere om her

Universitetet oplyser, at i 2007 arbejdede 65 procent af alle store amerikanske og europæiske selskaber med it-outsourcing til kæmpelande som Indien, Kina og Rusland, men også til mindre nationer som Estland.

Læs også:

Blog: Offshoring berører ikke kun udviklingsafdelingen

Sådan scorer du kassen på outsourcing til udlandet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere