Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen.

Danske mobil-firmaer buldrer ind i Nokias gamle hus

Nyt center for mobil-udvikling skal sætte skub i dansk mobiludvikling. I det nye center vil man bibeholde og udvikle de kompetencer, som Nokia tidligere har varetaget.

Læs også:
Der er dødstille hos Nokia i Sydhavnen

Drømmen om it-vækst har netop lidt et knæk

Nokias gamle bygninger i Sydhavnen i København danner nu rammen om det, som organisationen IT-Branchen kalder for et mobil-kraftcenter.

Centret udspringer af et samarbejde imellem Aalborg Universitet og it-brancheforeningen IT-Branchen.

40 til 50 opstartsvirksomheder og internationale virksomheder som Foxconn, SP og Volvo har allerede sikret sig en plads i Nokias tidligere lokaler.

Virksomhederne skal være med til at bibeholde og udvikle de kompetencer, som ellers ville forsvinde fra Danmark, efter Nokia annoncerede, at selskabet vil lukke aktiviteterne i Danmark.

"Vi har en unik mulighed for at bygge noget nyt op efter lukningen af Nokias udviklingsafdeling i København. Danmark skal udnytte sin position som det perfekte testland for nye mobil-teknologier," siger administrerende direktør, Morten Bangsgaard, fra IT-Branchen.

Nyt liv i gammelt Nokia udstyr

Nok rykker Nokia ud af lokalerne, men selskabet efterlader en del af sit værdifulde mobil-testudstyr.

Nokia donerede nemlig en del af sit udstyr til Aalborg Universitet, der har en stor andel i det nye projekt.

"Vi er bruger den kompetence-pool, som Nokia over årene har opbygget i Danmark, og vi sørger samtidig for, at den viden opbevares og videreudvikles i fremtiden," siger Knud Erik Skouby, der er professor fra Aalborg Universitet.

Opstartsvirksomhederne, der i dag befinder sig på adressen, har vidt forskellige kompetencer, men fælles for dem alle er, at de i en eller anden form har mobil-teknologi i deres DNA.

Det kniber med pladsen

Pladsen er trang på adressen.

De mange nye opstartsvirksomheder har allerede fyldt den nuværende plads ud, men Nokia, der i dag stadig har aktiviteter i Sydhavnen, flytter ud i starten af det nye år, hvilket vil give rum til endnu flere nye virksomheder.

"Lige nu er det en udfordring, men vi arbejder på at finde en løsning på pladsproblemet. Men ansøgere skal ikke fortvivle, for vi kan godt huse flere virksomheder i dag. Vi finder altid en løsning," siger Knud Erik Skouby.

For næsten alle virksomhederne gælder det, at der fokuseres på samarbejde med forskere fra Aalborg Universitet, men samtidig lægger projektet også vægt på, at de virksomheder, der får tilbuddet om at komme indenfor, også har et potentiale til at udvikle sig.

"Vi har en række kriterier for hvilke virksomheder, der har potentiale til at udvikle sig positivt. Vi ser også meget gerne, at de virksomheder, der bosætter sig her, også kan samarbejde med forskere fra universitetet," siger Knud Erik Skouby.

Læs også:
Der er dødstille hos Nokia i Sydhavnen

Drømmen om it-vækst har netop lidt et knæk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere