Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen

Der er dødstille hos Nokia i Sydhavnen

Nokia-medarbejderne er sendt ud af huset i dag, hvor nyheden om massefyringer ramte den finske mobil-mastodont.

Læs også:
Nokia-lukning i Danmark er en "national katastrofe"

Nokia lukker i Danmark

"Nokia - Disconnecting People" kunne være dagens slogan hos verdens største mobilproducent, der i dag meddelte, at den danske udviklingsafdeling med 950 ansatte skal lukke inden udgangen af 2012
 
Computerworld erfarer, at der her til formiddag har været holdt stormøde i Bella Center i København med alle danske Nokia-medarbejdere, der her er blevet oplyst om den barske situation.
 
Flere forsøg på telefonisk at nå Nokias direktører, pressefolk i Norden eller manden på gulvet mislykkedes da også efter nyheden om Nokias tilbagetrækning i Danmark, Storbritannien og i hjemlandet Finland.  
 
Et forsøg på hovednummeret giver dog hul igennem til den finske mobilmastodont.
 
Ikke muligt
Goddag, jeg er journalist fra Computerworld. Jeg ringede også lige før, men jeg kunne kun efterlade en telefonbesked hos Oskar (Södergren, Nokias skandinaviske pressechef, red.). Er folk til møde lige nu?
 
"Nej, det kan jeg desværre ikke oplyse," siger en kvindestemme på Nokias hovednummer. 
 
Er det så muligt at tale med en af direktørernes sekretærer? 
 
"Nej, det kan du ikke lige i øjeblikket." 

Hvordan er stemningen hos Nokia? 
 
"Det kan jeg desværre ikke udtale mig om," forklarer kvinden fra Nokia, som samtidig henviser til Nokias danske pr-bureau, Mannov.
 
Mødes på neutral grund
Hos Mannov fortæller den ansvarlige for Nokia, Rikke Sternberg, at mobilproducenten har valgt at holde møde med pressen på Radisson Blu Royal Hotel (tidligere SAS Radisson) i hjertet af København.
 
Her vil den administrerende direktør for Nokias danske udviklingsite, Claudia Lillebjerg Simonsen, tage imod pressen i eftermiddag. Hun tog over, da tidligere direktør Ole Feddersen stoppede på posten i midten af februar. 
 
En afgang, som intet havde at gøre med Nokias nye samarbejde med Microsoft, der fra flere sider betegnes som dødsstødet til Symbian-platformen, forklarede han.
 
Hvorfor vil Nokias nye direktør mødes med pressen på et hotel i København frem for på domicilet i Sydhavnen? 
 
"Mødestedet er valgt, fordi det skulle være lidt neutralt. Medarbejderne hos Nokia har brug for at snakke sammen og være i fred, og så er det nok ikke lige pressen, man har lyst til at tale med," forklarer Rikke Sternberg fra Mannov.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere