Artikel top billede

Slut med IPv4-adresser: Nu uddeles de allersidste

Det europæiske internet-agentur går gang med at uddele de allersidste IPv4-adresser. "En æra er slut," lyder det fra organisationen.

Internet-organisationen Ripe NCC (Réseaux IP Européens Network Coordination Centre), der håndterer IP-adresser i Europa, Mellemøsten og dele af Asien, er gået i gang med at uddele IPv4-adresser fra den allersidste gruppe, som organisationen har fået tildelt.

Gruppen af IPv4-adresser består af omkring 16,8 millioner adresser.

Herunder er en del reserveret til såkaldte "uforudsete omstændigheder."

Ripe NCC meddeler, at organisationen 16. september i alt lå inde med 17,3 millioner adresser.

Afslutningen på en æra

Det kan forekomme som mange, men det skal ses i lyset af, at organisationen lå inde med 20,8 millioner IP-adresser blot 12 dage tildigere.

"Det er afslutningen på en æra og begyndelsen på næste kapitel af internet-historien," lyder det fra Ripe-direktør Axel Pawlik.

Ripe NCC er den anden af verdens fem regionale internet-registranter, der tager hul på sin sidste gruppe af IPv4-adresser, som organisationen er blevet tildelt.

Den første var Apnic (Asia-Pacific Network Information Center), der tog hul på den sidste sending i april sidste år.

Apnic har dog indtil videre været særdeles restriktiv med at uddele sine sidste IPv4-adresser og har således kun uddelt ni procent af sine sidste IPv4-adresser.

Ripe NCC sigter efter samme tilgang og ventes at være ret tilbageholdende med at udlevere sine sidste IPv4-adresser, som derfor ventes at ligge på lager i årevis.

Således kan hver såkaldt LIR (Local Internet Registry) - som blandt andet tæller internet-operatører - fortsat blive tildelt 1.024 IPv4-adresser - men kun hvis de kan redegøre for et konkret behov.

Og kun hvis de allerede er i gang med at tage IPv6 til sig.

Læs også:

Ro på: Der bliver næppe noget IPv6-kaos i 2012.

Få gode tips: Sådan forbereder du dig til IPv6.

Protokol-ekspert: Sådan bliver du klar til IPv6.

Derfor gider danske virksomheder ikke IPv6.

Sådan udnytter hackerne det nye IPv6.

Tjek selv om du er klar til IPv6.

Derfor kommer IPv6 først til Danmark nu.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere