Artikel top billede

Omstridt Apple-fabrik ramt af voldsomme optøjer

2.000 kinesiske arbejdere har været involveret i tumult ved en af selskabets fabrikker i nat.

Computerworld News Service: Apples leverandør Foxconn oplyser om en "hændelse" søndag aften med 2.000 arbejdere nær en af selskabets fabrikker i Kina.

Samtidig er der på internettet blevet offentliggjort billeder af væltede biler og smadrede butiksruder i hvad, der ligner større optøjer.

Foxconn, som i forvejen er i mediernes søgelys på grund af kritisable arbejdsforhold på selskabets fabrikker i landet, udtaler, at denne hændelse tilsyneladende ikke er arbejdsrelateret.

Personlig konflikt

Det taiwanske selskab udtaler i en pressemeddelelse mandag, at hændelsen uden for arbejdersovesale nær Foxconn-fabrikker i den kinesiske by Taiyuan begyndte som en "personlig konflikt," hvorefter den eskalerede.

Det lokale politi ankom og fik optøjerne under kontrol klokken tre natten til mandag lokal tid.

"Over 40 personer blev ifølge politiet kørt på hospitalet for at få lægehjælp, mens adskillige personer blev arresteret," forklarer Foxconn.

Selskabet tilføjer, at man stadig er ved at efterforske, hvad der ligger til grund for hændelsen, men at den tilsyneladende ikke er "arbejdsrelateret," uden dog at uddybe yderligere.

Arbejdere på video

I indlæg på kinesiske mikroblogs bruges ordet "optøjer" til at beskrive hændelsen, ligesom der linkes til video, der viser hundredvis angiveligt af Foxconns arbejdere, der er samlet på en stor udendørs plads om natten, mens politiet tilsyneladende er ved at genoprette orden.

Fotos offentliggjort på internettet viser nogle af hændelsens eftervirkninger med væltede biler, smadrede butiksruder og grupper af urobetjente, der patruljerer området.

79.000 ansatte

Ved Foxconns fabrikker i Taiyuan er der ansat 79.000. Her bygges der komponenter til biler og forbruger-elektronik.

Foxconn har valgt at lukke fabrikken i dag, mandag, oplyser talsmand for selskabet Simon Hsing, men vil muligvis åbne igen tirsdag, afhængig af hvordan politiets efterforskning skrider frem.

Selskabet er i længere tid blevet kritiseret for arbejdsforholdene på fabrikkerne i Kina, hvor over én million er ansat.

Tidligere i år demonstrerede arbejderne angiveligt ved at true med at hoppe ud fra et tag, hvis ikke Foxconn imødekom deres lønkrav.

Denne tidligere konflikt blev dog ifølge Foxconn løst fredeligt.

Læs også:

Rapport: Uhyrlige arbejdsforhold på Apples kinesiske fabrikker.

Apple efter kritik af fabriks-forhold: Her er løsningen.

Apple: Derfor var der eksplosioner på fabrikker.

300 ansatte hos Apple-leverandør truede med selvmord.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere