Artikel top billede

Omstridt Apple-fabrik ramt af voldsomme optøjer

2.000 kinesiske arbejdere har været involveret i tumult ved en af selskabets fabrikker i nat.

Computerworld News Service: Apples leverandør Foxconn oplyser om en "hændelse" søndag aften med 2.000 arbejdere nær en af selskabets fabrikker i Kina.

Samtidig er der på internettet blevet offentliggjort billeder af væltede biler og smadrede butiksruder i hvad, der ligner større optøjer.

Foxconn, som i forvejen er i mediernes søgelys på grund af kritisable arbejdsforhold på selskabets fabrikker i landet, udtaler, at denne hændelse tilsyneladende ikke er arbejdsrelateret.

Personlig konflikt

Det taiwanske selskab udtaler i en pressemeddelelse mandag, at hændelsen uden for arbejdersovesale nær Foxconn-fabrikker i den kinesiske by Taiyuan begyndte som en "personlig konflikt," hvorefter den eskalerede.

Det lokale politi ankom og fik optøjerne under kontrol klokken tre natten til mandag lokal tid.

"Over 40 personer blev ifølge politiet kørt på hospitalet for at få lægehjælp, mens adskillige personer blev arresteret," forklarer Foxconn.

Selskabet tilføjer, at man stadig er ved at efterforske, hvad der ligger til grund for hændelsen, men at den tilsyneladende ikke er "arbejdsrelateret," uden dog at uddybe yderligere.

Arbejdere på video

I indlæg på kinesiske mikroblogs bruges ordet "optøjer" til at beskrive hændelsen, ligesom der linkes til video, der viser hundredvis angiveligt af Foxconns arbejdere, der er samlet på en stor udendørs plads om natten, mens politiet tilsyneladende er ved at genoprette orden.

Fotos offentliggjort på internettet viser nogle af hændelsens eftervirkninger med væltede biler, smadrede butiksruder og grupper af urobetjente, der patruljerer området.

79.000 ansatte

Ved Foxconns fabrikker i Taiyuan er der ansat 79.000. Her bygges der komponenter til biler og forbruger-elektronik.

Foxconn har valgt at lukke fabrikken i dag, mandag, oplyser talsmand for selskabet Simon Hsing, men vil muligvis åbne igen tirsdag, afhængig af hvordan politiets efterforskning skrider frem.

Selskabet er i længere tid blevet kritiseret for arbejdsforholdene på fabrikkerne i Kina, hvor over én million er ansat.

Tidligere i år demonstrerede arbejderne angiveligt ved at true med at hoppe ud fra et tag, hvis ikke Foxconn imødekom deres lønkrav.

Denne tidligere konflikt blev dog ifølge Foxconn løst fredeligt.

Læs også:

Rapport: Uhyrlige arbejdsforhold på Apples kinesiske fabrikker.

Apple efter kritik af fabriks-forhold: Her er løsningen.

Apple: Derfor var der eksplosioner på fabrikker.

300 ansatte hos Apple-leverandør truede med selvmord.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere