Artikel top billede

Så lille er Rosepoint-chippen, hvor WiFi og Atom-chip er integreret. Foto: Intel

WiFi smelter sammen med CPU'en: Her er gevinsterne

Intel har designet for fremtidens, integrerede WiFi-chip klar. Det kan få stor betydning for vores brug af trådløse netværk.

Læs også:

Ny teknologi kobler dig automatisk på WiFi9-netværk

Kan WiFi erstatte dine kabler? Få svaret her

Ny WiFi-standard sætter turbo på trådløse netværk

Intel arbejder i øjeblikket med en række teknologier, der skal øge batteritiden på vores mobile gadgets ganske betydeligt.

Allerede i februar afslørede chip-giganten et design, hvor WiFi bygges sammen med selve Atom-processoren, Rosepoint, og under Intel Developer Forum tidligere i denne måned, var dette igen et emne under teknologi-boss Justin Rattners keynote.

Selvom der endnu ikke er annonceret konkrete produkter med Rosepoint-chippen, så vækker konceptet stor interesse.

Brug for nye fremgangsmåder

Det skyldes, at brugen af WiFi er steget kraftigt over de seneste år. Samtidig er kravene om lange batteritider, slanke gadget-designs og ikke alt for høje priser imidlertid også øget. 

Ved at arbejde med et system-on-a-chip-design (SoC), kan man måske tage hånd om de udfordringer.

"Vi ser nu, at mange af periferi-delene, såsom WiFi, flytter ind på selve chippen" udtaler datalogi-professor Jan Rabaey fra Berkeley til Technology Review.

Han peger på, at det er en god fremgangsmåde, og at man sagtens kan forestille sig, at 3G, 4G, WiFi, og Bluetooth i fremtiden vil blive lagt sammen på én og samme chip.

Programmerbare systemer

Det er dog ikke kun pladsbesparelsen, der gør SoC-designet så interessant, skriver Technology Review.

En af grundene til, at WiFi og 3G/4G er så energi-forbrugende teknologier, er, at modtagerne er aktive, selvom brugeren ikke lige er i gang med at bruge netværket.

Med SoC-designs digitaliseres modtageren, så det er muligt at programmere den til specifikke scenarier og til mere intelligente brugsmønstre.

"Ægte, programmerbare modtagere ligger måske fem til 10 år ude i fremtide. Men alle kan se værdien i det," siger Jan Rabay ifølge Technology Review.

Se Intel præsentere Rosepoint her:

Læs også:

Ny teknologi kobler dig automatisk på WiFi9-netværk

Kan WiFi erstatte dine kabler? Få svaret her

Ny WiFi-standard sætter turbo på trådløse netværk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.