Artikel top billede

Stort sikkerhedshul i Android: Du kan miste alle data

Android-brugere kan risikere at miste deres personlige data som musik-, billed- og dokumentfiler på få sekunder.

Læs også: 
Der er alt for meget sløseri med Android-platformen

McAfee advarer igen: Derfor er Android farlig

Mobilstyresystemet Android har et problem. Et stort problem.

Mere konkret drejer det sig om et sikkerhedshul, der åbner for, at Android-mobilbrugere kan risikere at miste alle deres data og få telefonen sendt tilbage til fabriksindstillingerne, hvis de besøger farlige hjemmesider og åbner links til en simpel, men skadelig HTML-kode.

Også skadelige QR-koder og NFC-brug kan tømme telefonen for personlige data, skriver flere it-medier.

Rammer Samsung-topmodeller

Sikkerheshullet blev demonstreret af sikkerhedsekspert Ravi Borgaonkar for nyligt på sikkerhedskonferencen i Buenos Aires i Argentina.

Her fremhævede han Samsungs topmodeller, Galaxy S II og III, som nogle af de eneste udsatte Android-mobiler, der kan få fjernet alt data som billeder, sms'er og dokumenter på tre sekunder.

Nu kan netmediet Android Police så berette, at sikkerhedshullet er gammelt og vedrører flere forskellige Android-telefoners browsere, hvis disse ikke er opdaterede med den nyeste software. 

"De fleste nye versioner af Android undgår slette-problemet, men uopdaterede apparater (som flere Samsung-telefoner) kan stadig være udsatte," skriver Android Police på sin hjemmeside og fortæller samtidigt, at eksempelvis Samsung Galaxy S III i en opdateret version er sikker.

Kan dræbe SIM-kortet

Som om det ikke kan være slemt nok at miste alle sine data, så beretter Cnet også om, at hackere ved at sende den skadelige kode eller lufte den på hjemmesider, også kan smadre brugerens SIM-kort. 

Det hele sker uden, at brugerne får nogen som helst forhåndsadvarsler, selv om brugerne kan følge med i, at deres mobile harddisk bliver tømt i bund på få sekunder.

Flere steder på nettets diskussionsfora understreges det igen og igen, at dette sikkerhedsproblem ikke kun vedrører Samsungs telefoner, men også kan ramme andre Android-mobiler.

Debatfora og it-medier gentager ligeledes, at hullet har været lappet før, men mobiler med ældre Android-versioner har åbenbart stadig en stor sikkerhedsfare for at blive tømt for data.

Læs også: 
Der er alt for meget sløseri med Android-platformen

McAfee advarer igen: Derfor er Android farlig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.