Artikel top billede

Dansk top-firma forbyder ansatte at bruge Facebook

Medarbejderne i en et af Danmarks største forsikringsselskaber har ikke adgang til Facebook eller andre sociale medier. Det er der en god grund til, siger chefen.

Læs også:

Danske chefer forbyder Facebook for de ansatte

Derfor er dit firma tvunget til at rykke med på sociale medier

Du tager skade hvis du ikke bruger sociale medier

Derfor skal du bruge Facebook som arbejdsredskab

En hurtig statusopdatering, et kig på sidste års bryllupsbilleder eller en hurtig chat med kollegaen er ikke muligt hos Codan, i hvert fald ikke på selskabets computere.

Forsikringsselskabet har nemlig en klar politik på området: Der skal ikke være fri adgang til de sociale medier, og man skal heller ikke bare skrive hvad som helst.

"Medarbejderne kan ikke tilgå de sociale medier fra Codans enheder, og hvis der er nogle, der arbejdsrelateret eller privat vil udtale sig om Codan eller vores kunder, så skal de tage kontakt til vores kommunikationsafdeling for at få det gennemgået inden," siger Poul Hansen, HR-chef hos Codan.

Personfølsom data

Det er der en særlig grund til, det handler om kundernes sikkerhed.

"Det vigtigste for os i vores værdipolitik er, at vi er til for vores kunder. Vi har tilgang til fortrolige oplysninger og informationer om vores kunder, og derfor ønsker vi ikke at kompromittere dem på uheldigvis via de sociale medier," siger han.

På nær særligt udvalgte personer, har ingen medarbejdere adgang til de sociale medier via selskabets egne enheder.

Af hensyn til kunderne

Codan har længe haft en politik, der også på de sociale medier, skal sørge for, at kundernes oplysninger og data beskyttes bedst muligt. Et af tiltagene er i den forbindelse altså, at frabede medarbejdere at nævne Codan og dets kunder på sociale medier.

"Det her er et område, vi løbende forholder os til, og det har ikke noget at gøre med tidsforbruget. Det er af hensyn til vores kunder, så vi sikrer, at der ikke kommer noget uforvarende ud i det store cyberspace om dem," siger Poul Hansen.

Vil ikke gå på kompromis med politikken

Det er faktisk en så vigtig del af selskabets politik, at man vil gå langt for at beskytte de personfølsomme data.

"Vi har en tiltro til at den politik, vi har på området, bliver overholdt. Der er ingen tvivl om, at hvis de bliver brudt, så vil vi sanktionere, for vi vil ikke gå på kompromis med vores sikkerhed overfor vores kunder," siger Poul Hansen.   

Det er ikke fordi, man vil styre medarbejdernes fritid, men der er begrænsninger, når man er ansat hos Codan.

"Vi blander os ikke i om folk bruger Facebook i deres hverdag og privatliv, de skal bare ikke blande Codan ind i deres korrespondance på cyberspace eller fremfor alt vores kunder," siger han.

Læs også:

Danske chefer forbyder Facebook for de ansatte

Derfor er dit firma tvunget til at rykke med på sociale medier

Du tager skade hvis du ikke bruger sociale medier

Derfor skal du bruge Facebook som arbejdsredskab
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.