Artikel top billede

Stort problem: Ansatte mister deres mobil-telefoner

Det er efterhånden et sikkerhedsproblem, at så mange ansatte mister deres mobil-telefoner. Se hvorfor her.

Læs også:
Forskere: Så let knækker vi PIN-koden på din iPhone

Datatyveri på iPhone: så hurtigt går det

5 trends bag behovet for bedre mobil sikkerhed

Derfor bør enhver bestyrelse vide alt om it-sikkerhed

Ifølge analyse-virksomheden IDC benytter virksomhederne i dag i langt større grad end tidligere tablets og smartphones til at lagre virksomhedens følsomme oplysninger.

Derfor kan det være et sikkerhedsmæssigt problem, hvis en medarbejder mister sin enhed, og det er et problem, som over halvdelen af de nordiske virksomheder kender til.

En anden analyse fra IDC, foretaget blandt nordiske virksomheder, viser nemlig, at 47 procent af virksomhederne i nogen grad, og ni procent i signifikant grad har erfaring med, at medarbejderne mister mobile-enheder.

Nyt marked for håndtering af enheder

Det har skabt et marked for mobilsikkerhed, hvilket analysevirksomheden IDC netop har afdækket i en ny rapport.

"Tidligere havde det ikke voldsom stor betydning, at en medarbejder mistede sin telefon, det kunne højst betyde, at billeder, opkaldsliste og sms-beskeder ville blive kompromitteret. Men i dag er der adgang til en helt anden type data, derfor bliver sikkerheden vigtigere," siger it-analytiker Anders Elbak fra IDC Nordic.

IDC's analyse viser, at markedet sidste år omsatte for over 2,5 milliarder kroner, og analysen forudsiger, at markedet vil stige med 31,8 procent om året i perioden 2012-2016.

Det er første gang, at IDC udgiver data omkring Mobile Enterprise Management Software.

"Det øgede forbrug af mobile-enheder betyder nye udfordringer for virksomheden set i forhold til, hvordan de skal administrere enhederne, samt sikre og kontrollere de selskabsoplysninger, der eksistere på de mobile-enheder" skriver IDC i en pressemeddelelse.

Låner teknologi fra etableret marked

Mobile Device Management bygger på erfaringer fra traditionelle system-management værktøjer, og benytter funktioner som backup, samt udrulning af applikationer og opdateringer ud til et specifikt segment brugerne.

"Vi har efterhånden forstået, hvad vi skal og kan med vores pc'ere, nu er turen kommet til vores mobile-enheder," siger Anders Elbak.

Virksomhederne kan samtidig registrere deres mobile-enheder i et centralt system, der kan holde styr på, hvem, der mister sin enhed, og samtidig kan sørge for at lukke enheden ned, hvis uheldet er ude.

Det giver virksomhederne et tiltrængt værktøj, der bør implementeres på lige fod med eksisterende løsninger til håndtering af pc'ere, mener IDC.

"Virksomhederne er generelt dårlige til at sikre deres telefoner. Mange har også været dårlige til at opstille regler for, hvad medarbejderne må bruge deres telefon til," siger Anders Elbak.

Læs også:
Forskere: Så let knækker vi PIN-koden på din iPhone

Datatyveri på iPhone: så hurtigt går det

5 trends bag behovet for bedre mobil sikkerhed

Derfor bør enhver bestyrelse vide alt om it-sikkerhed




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere