Artikel top billede

Stort problem: Ansatte mister deres mobil-telefoner

Det er efterhånden et sikkerhedsproblem, at så mange ansatte mister deres mobil-telefoner. Se hvorfor her.

Læs også:
Forskere: Så let knækker vi PIN-koden på din iPhone

Datatyveri på iPhone: så hurtigt går det

5 trends bag behovet for bedre mobil sikkerhed

Derfor bør enhver bestyrelse vide alt om it-sikkerhed

Ifølge analyse-virksomheden IDC benytter virksomhederne i dag i langt større grad end tidligere tablets og smartphones til at lagre virksomhedens følsomme oplysninger.

Derfor kan det være et sikkerhedsmæssigt problem, hvis en medarbejder mister sin enhed, og det er et problem, som over halvdelen af de nordiske virksomheder kender til.

En anden analyse fra IDC, foretaget blandt nordiske virksomheder, viser nemlig, at 47 procent af virksomhederne i nogen grad, og ni procent i signifikant grad har erfaring med, at medarbejderne mister mobile-enheder.

Nyt marked for håndtering af enheder

Det har skabt et marked for mobilsikkerhed, hvilket analysevirksomheden IDC netop har afdækket i en ny rapport.

"Tidligere havde det ikke voldsom stor betydning, at en medarbejder mistede sin telefon, det kunne højst betyde, at billeder, opkaldsliste og sms-beskeder ville blive kompromitteret. Men i dag er der adgang til en helt anden type data, derfor bliver sikkerheden vigtigere," siger it-analytiker Anders Elbak fra IDC Nordic.

IDC's analyse viser, at markedet sidste år omsatte for over 2,5 milliarder kroner, og analysen forudsiger, at markedet vil stige med 31,8 procent om året i perioden 2012-2016.

Det er første gang, at IDC udgiver data omkring Mobile Enterprise Management Software.

"Det øgede forbrug af mobile-enheder betyder nye udfordringer for virksomheden set i forhold til, hvordan de skal administrere enhederne, samt sikre og kontrollere de selskabsoplysninger, der eksistere på de mobile-enheder" skriver IDC i en pressemeddelelse.

Låner teknologi fra etableret marked

Mobile Device Management bygger på erfaringer fra traditionelle system-management værktøjer, og benytter funktioner som backup, samt udrulning af applikationer og opdateringer ud til et specifikt segment brugerne.

"Vi har efterhånden forstået, hvad vi skal og kan med vores pc'ere, nu er turen kommet til vores mobile-enheder," siger Anders Elbak.

Virksomhederne kan samtidig registrere deres mobile-enheder i et centralt system, der kan holde styr på, hvem, der mister sin enhed, og samtidig kan sørge for at lukke enheden ned, hvis uheldet er ude.

Det giver virksomhederne et tiltrængt værktøj, der bør implementeres på lige fod med eksisterende løsninger til håndtering af pc'ere, mener IDC.

"Virksomhederne er generelt dårlige til at sikre deres telefoner. Mange har også været dårlige til at opstille regler for, hvad medarbejderne må bruge deres telefon til," siger Anders Elbak.

Læs også:
Forskere: Så let knækker vi PIN-koden på din iPhone

Datatyveri på iPhone: så hurtigt går det

5 trends bag behovet for bedre mobil sikkerhed

Derfor bør enhver bestyrelse vide alt om it-sikkerhed
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere