Artikel top billede

Derfor bør enhver bestyrelse vide alt om it-sikkerhed

For mange bestyrelser ved for lidt om virksomhedens it-sikkerhed. Og det kan blive farligt. Se her hvorfor.

Computerworld News Service: It-sikkerhed er ikke længere nogen triviel sag og er ved at blive et spørgsmål for bestyrelsen, hævder Glen Gooding, der er leder af IBM Institute for Advanced Security in Asia-Pacific, ved et sikkerheds-symposium arrangeret af IBM i Sydney.

Gooding fremhæver en række aktuelle tendenser, der øger fokusset på sikkerhed.

Cloud er ifølge Gooding noget, som mange organisationer har det svært med.

Det drejer sig hovedsagligt om, at de ikke er trygge ved den manglende kontrol over, hvor deres data fysisk set befinder sig.

Nødt til at forstå detaljerne

Herudover påpeger Gooding, at den øverste ledelse bør overveje sikkerhedsmæssige spørgsmål angående ting som hvordan hackerangrebene bliver mere og mere avancerede, consumerization og BYOD samt big data.

"Den øverste ledelse er nødt til at forstå detaljerne om, hvad sikkerhed drejer sig om. Sikkerhed er meget hurtigt ved at gå fra at være et spørgsmål i it-afdelingen til at være et spørgsmål på forretningsniveau. Den øverste ledelse vil blive mere involveret i spørgsmålet om, hvor sikker deres organisation er," siger Gooding.

Spørgeundersøgelsen 2012 IBM Chief Information Security Officer Assessment, som indhentede svar fra 150 personer fra organisationer af forskellige størrelser fra hele kloden, viser, at senior-cheferne er mere opmærksomme på sikkerheden i deres organisationer.

To ud af tre respondenter svarer, at de bruger flere ressourcer på og øger budgetterne til deres organisationers sikkerhedsplatforme. Mobil sikkerhed er også en af topprioriteterne.

"Men det er ikke nok at forsøge at beskytte perimeteren. Ideen og konceptet bag hele dette komplekse puslespil er at opbygge et vist niveau af kapacitet med udgangspunkt i efterretninger eller analyse af selve sikkerhedsdataene," siger han.

Over hele organisationen

Michael Montecillo, der er IBM Security Services Threat Research and Intelligence Principal, påpeger ved IBM's sikkerheds-symposium, at det ikke handler om, hvor god sikkerhed en virksomhed har i en specifik silo, men derimod om hvor godt sikkerheden er implementeret samlet set i hele organisationen.

Montecillo tager udgangspunkt i en trusselsrapport, som IBM for nylig offentliggjorde, som viser, at såkaldte advanced persistent threats (APT'er) aktuelt er de største og mest avancerede trusler.

Han fremhæver, at en virksomheds udrulning af sikkerhedsopdateringer ikke kan stå alene som sikkerhedsstrategi, da der findes en større verden af sårbarheder.

"De fleste organisationer har dog stadig mere end rigeligt at tage sig af i forhold til planløse, mindre avancerede angreb såsom fra kommerciel malware. SQL, phishing, anonyme proxier og sårbarheder i mobil-styresystemer er alle i fremvækst."

IBM investerer for tiden i sikkerheds-løsninger og -services målrettet de største tendenser i it-branchen.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.