Artikel top billede

Foto: Torben Klint

Forskere: Så let knækker vi PIN-koden på din iPhone

Beskyttelsen af SIM-kortet i din iPhone er meget mangelfuld. En tyv kan let fiske SIM-koden ud af telefonen og ringe løs på din regning.

Læs også:
Sådan sikrer du smartphonen mod tyveri og misbrug

Sådan beskytter du dine iPhone-billeder

Sådan undgår du mobile sikkerhedsbrølere

Apple bryder ikke bare med relevante sikkerhedsstandarder fra ETSI/3GPP, når din PIN-kode til SIM-kortet bliver opbevaret i en elektronisk nøglering på din iPhone, indtil den er helt slukket.

Den procedure sætter også brugerens sikkerhed i fare, fordi det simpelthen er for nemt at hente PIN-koden ned fra telefonen, selvom den er låst.

Det mener Jens Heider, der er ekspert i mobil-sikkerhed ved Fraunhofer Institute for Secure Information Technologoy (SIT) i Tyskland.

Af ETSI/3GPP-specifikationen fremgår det, at blandt andet PIN-koder kun må opbevares på den mobile enhed i løbet af de processer, der involverer en sådan kode, og når processerne er afsluttet, skal koden slettes fra enheden. 

Giver tyven let spil

Ifølge Apple bliver SIM-kortets PIN-kode opbevaret på telefonen for at undgå, at brugeren skal taste SIM-kortets PIN-kode igen efter et nedbrud.

Men det bliver især problematisk, hvis en tyv får fat i en låst iPhone, der let kan få fat i PIN-koden, fordi adgangen til nøgleringen ikke er beskyttet med kode, mener Jens Heider. 

På den måde kan tyven let misbruge brugerens SIM-kort i en anden telefon, hvis ikke abonnemenet bliver spærret.

Selv sikkerhedsbevidste iPhone-brugere ønsker  ikke at skulle huske på to forskellige koder til mobiltelefonen, og derfor vælger de ofte en låsekode til iPhonen, der er identisk med simkortets PIN-kode. Og så har tyven pludselig også adgang til selve smartphonen.

Det kan give helt andre udfordringer for de mobil-operatører, der ser på mulighederne for nye, NFC-baserede betalingsmetoder med smartphones, hvor blandt andet tyske brugere skal bekræfte sit køb ved hjælp af netop PIN-koden til telefonens SIM-kort. 

På videoen herunder kan du se, hvor let forskere ved Fraunhofer Institute får knækket PIN-koden på en låst iPhone:

Læs også:
Sådan sikrer du smartphonen mod tyveri og misbrug

Sådan beskytter du dine iPhone-billeder

Sådan undgår du mobile sikkerhedsbrølere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere