BreakingCIO Peter Cabello stopper i Pandora: "Det mit team har opnået på få år er intet mindre end enestående."

Foto: Torben Klint

Forskere: Så let knækker vi PIN-koden på din iPhone

Beskyttelsen af SIM-kortet i din iPhone er meget mangelfuld. En tyv kan let fiske SIM-koden ud af telefonen og ringe løs på din regning.

Læs også:
Sådan sikrer du smartphonen mod tyveri og misbrug

Sådan beskytter du dine iPhone-billeder

Sådan undgår du mobile sikkerhedsbrølere


Apple bryder ikke bare med relevante sikkerhedsstandarder fra ETSI/3GPP, når din PIN-kode til SIM-kortet bliver opbevaret i en elektronisk nøglering på din iPhone, indtil den er helt slukket.

Den procedure sætter også brugerens sikkerhed i fare, fordi det simpelthen er for nemt at hente PIN-koden ned fra telefonen, selvom den er låst.

Det mener Jens Heider, der er ekspert i mobil-sikkerhed ved Fraunhofer Institute for Secure Information Technologoy (SIT) i Tyskland.

Af ETSI/3GPP-specifikationen fremgår det, at blandt andet PIN-koder kun må opbevares på den mobile enhed i løbet af de processer, der involverer en sådan kode, og når processerne er afsluttet, skal koden slettes fra enheden. 

Giver tyven let spil
Ifølge Apple bliver SIM-kortets PIN-kode opbevaret på telefonen for at undgå, at brugeren skal taste SIM-kortets PIN-kode igen efter et nedbrud.

Men det bliver især problematisk, hvis en tyv får fat i en låst iPhone, der let kan få fat i PIN-koden, fordi adgangen til nøgleringen ikke er beskyttet med kode, mener Jens Heider. 

På den måde kan tyven let misbruge brugerens SIM-kort i en anden telefon, hvis ikke abonnemenet bliver spærret.

Selv sikkerhedsbevidste iPhone-brugere ønsker  ikke at skulle huske på to forskellige koder til mobiltelefonen, og derfor vælger de ofte en låsekode til iPhonen, der er identisk med simkortets PIN-kode. Og så har tyven pludselig også adgang til selve smartphonen.

Det kan give helt andre udfordringer for de mobil-operatører, der ser på mulighederne for nye, NFC-baserede betalingsmetoder med smartphones, hvor blandt andet tyske brugere skal bekræfte sit køb ved hjælp af netop PIN-koden til telefonens SIM-kort. 

På videoen herunder kan du se, hvor let forskere ved Fraunhofer Institute får knækket PIN-koden på en låst iPhone:
Læs også:
Sådan sikrer du smartphonen mod tyveri og misbrug

Sådan beskytter du dine iPhone-billeder

Sådan undgår du mobile sikkerhedsbrølere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Premium
CIO Peter Cabello Holmberg stopper hos Pandora efter fem år: ”Jeg trives med transformationer, hvor det ikke bare handler om at ændre retningen fem grader"
Efter fem år i spidsen for it hos en af Danmarks største virksomheder stopper Peter Cabello Holmberg som CIO hos Pandora efter hans stilling er blevet sammenlagt med e-handelschefen. "Det er det rigtige at gøre."
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.