Artikel top billede

Datatyveri på iPhone: så hurtigt går det

Det tager ikke mange minutter at suge dine data ud af iPhonen. Se, hvordan du sikrer dig bedst muligt.

Læs også:
Forskere: Så let knækker vi PIN-koden på din iPhone

Danskere bruger russisk hack til at stjæle i App Store

Efterlad din dyrebare iPhone i nogle minutter, og du risikerer at udvedkommende får adgang til indholdet på din telefon.

Længere tid tager det nemlig ikke en data-tyv at trække al data ud af den populære smartphone.

Det fortæller en af de forskere fra et universitet i Tyskland, der netop har demonstreret, hvor let de får fat i PIN-koden på en låst iPhone.

Indholdet på telefonen bør dog ikke være din eneste bekymring, hvis en tyv får fat i din iPhone.

Få minutters uopmærksomhed kan koste kassen

Det kan nemlig blive en rigtig dyr fornøjelse for dig, hvis tyven får fat i PIN-koden på din telefon, forklarer Jens Heider, der er ekspert i mobil-sikkerhed ved Fraunhofer Institute for Secure Information Technology (SIT).

"Så kan han putte SIM-kortet over i en anden telefon og ringe og sende sms'er til overtakserede tjenester, som han måske selv har oprettet. På den måde udnytter han offerets konto til for at generere penge til sig selv," siger han.

Det tager ifølge Jens Heider mellem seks og otte minutter at få fat i PIN-koden, der kan være nøglen til alle telefonens herligheder.

Ikke ret mange flere minutter behøver tyven, før opkald og sms'er til overtakserede tjenester er en realitet.

Sådan gør datatyven

Der findes gratis software på nettet, som kan hjælpe tyven med at stjæle de vigtige informationer fra din iPhone.

Et eksempel er Redsn0w, der bruges til at "jailbrake" en iPhone. 

Og det er lige, hvad tyven gør.

For ved hjælp af Redsn0w kan tyven udføre et "hard reset" af telefonen ved at holde hjem-tasten og Sleep/Wake-knappen inde og på samme tid i cirka 10 sekunder.

Det gør det muligt at tilgå telefonen fra DFU-tilstand (Device Firmware Update), hvorefter det bemærkes, at der ikke bliver spurgt om PIN-koden til simkortet. 

Igen foretager tyven et "hard reset" igen for at kunne lave et såkaldt "tethered boot". 

Nu er det ifølge sikkerhedsekspert Jens Heider fra Fraunhofer Institute for Secure Information Technology muligt at få kopiere nøgleringen fra telefonen, og det tager herefter ikke ret lang tid at finde frem til PIN-koden.

Den gemmer sig bag strengen SIM_PIN, og med PIN-koden kan datatyven få carte blanche til at misbruge dit telefonabonnement. 

Hele processen kan du se på videoen i denne artikel.

Hvis tyven er smart, sletter han desuden sporene af sin ugerning med det samme.

På omkring 10 minutter kan det altså lykkes tyven at tjene penge på dig - og suge dyrebar data ud af din telefon.

Sådan kan du sikre dig

Du kan selvfølgelig undgå et misbrug af din telefon via de overtakserede tjenester ved at spærre for disse hos din udbyder, men det giver andre problemer.

Vælger du nemlig den løsning, kan du dog heller ikke selv bruge tjenesterne, når du eksempelvis vil købe en sms-billet til bussen eller toget.

Jens Heider anbefaler i stedet at kontakte dit teleselskab og få spærret simkortet, hvis du har mistanke om, at det bliver misbrugt. 

Det er ifølge ham den mest effektive måde at undgå, at du står med en kæmpe regning som følge af misbrug.

Ofte kan der gå nogle timer, før du opdager, at din telefon er væk, og på den tid kan tyven nå at malke dig for mange penge. 

Derfor er det første, du skal gøre, når du opdager, at telefonen er væk, at ringe og få den spærret. 

Jens Heider understreger også, at du ikke skal efterlade din telefon i længere tid ad gangen, hvis du vil være helt sikker på, at der ikke er en, der hiver data ud af telefonen, mens du er væk.

Har du en iPhone 4S eller en iPad 2 eller nyere, behøver du ikke frygte dette trick. Det virker nemlig kun på enheder, som er ældre, oplyser Jens Heider.

Han påpeger dog, at det kun er et spørgsmål om tid, før hullerne i nyere iOS-enheder også bliver afsløret.

Læs også:
Forskere: Så let knækker vi PIN-koden på din iPhone

Danskere bruger russisk hack til at stjæle i App Store
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere