Artikel top billede

Bill Gates var direktør i Microsoft, da Windows 95 blev lanceret.

Her er Bill Gates' dom over Microsofts Windows 8

Microsofts stifter har prøvet det nye Windows 8, der er en af de største ændringer af verdens mest anvendte styresystem nogensinde.

Læs også:

It-chefens svære valg: Hvad gør du med Windows 8?

Windows 8 mod Mountain Lion: Her er dommen

Top-rådgiver: Derfor skal du bare elske Windows 8

Bill Gates stiftede Microsoft og stod i spidsen for virksomheden, mens den voksede sig et globalt selskab i den absolutte sværvægterklasse.

Det er ikke mindst Windows-styresystemet, der har banet vejen for Microsofts software-dominans - og gjort Bill Gates til en af verdens rigeste mænd.

I næste måned frigives det nye og markant anderledes Windows 8 fra Microsoft.

Specielt Metro-grænsefladen og det, at den klasssike start-menu er fjernet, deler vandene i forbindelse med Windows 8.

Windows-brugere har brokket sig over brugergrænsefladen, og en del af anmeldelserne har været noget lunkne.

Samtidig er det dog uhyre interessant, at Microsoft med det nye Windows for første gang går direkte efter tablet-pc'erne og for første gang understøtter ARM-processorer. 

"Det bliver stort"

Bill Gates selv er ikke i tvivl om, hvad han skal mene om Windows 8, som han ifølge eget udsagn allere anvender.

"Et særdeles spændende produkt," siger han til nyhedsbureauet AP og kalder samtidig Windows 8 "en meget stor ting" for Microsoft.

Den udmelding er måske ikke så overraskende, idet Bill Gates fortsat er bestyrelsesformand i Microsoft og den største aktionær i selskabet.

Omvendt er Bill Gates som bestyrelsesformand også manden, der kan fyre Steve Ballmer som administrerende direktør, hvis Windows 8 flopper og Microsofts ellers så styrtende indtjeningen kommer til at lide under det.

Bill Gates mener dog, at Microsoft er på helt rette vej med det nye styresystem.

"Hardware-partnere laver fantastiske ting for at drage nytte af funktionerne. Det bliver stort," lyder det fra Bill Gates til AP.

Husker du disse Windows-lanceringer?

Læs også:

It-chefens svære valg: Hvad gør du med Windows 8?

Windows 8 mod Mountain Lion: Her er dommen

Top-rådgiver: Derfor skal du bare elske Windows 8

Tidligere i denne uge var analysefirmaet Gartner ude med en udmelding om Windows 8, der betegnes som den største satsning fra Microsoft i rigtig mange år.

"Det er en risiko, Microsoft må løbe, for at forblive relevant i en verden, hvor mobile enheder med moderne oplevelser bliver normen," lyder det fra Gartner.

"Det er starten på en ny æra for Microsoft - RT-æraen - der kommer efter NT-æraen, der begyndte i 1993 og først nu begynder at klinge af. Microsoft-æraer har en tendens til at vare i 20 år, så den underliggende teknologi i Windows 8 vil vare i lang, lang tid."

Bill Gates trådte tilbage som administrerende direktør i Microsoft i januar 2000 og var derefter bestyrelsesformand på fuld tid frem til 2006, hvorefter han droslede ned for at kunne hellige sig Bill & Melinda Gates Foundation.

I sin tid som administrerende direktør og bestyrelsesformand har Bill Gates præsenteret nye Windows-versioner adskillige gange.

Blandt andet Windows 95 og Windows XP. Gense lanceringerne herunder.

Lanceringen af Windows 95:

Lanceringen af Windows XP:

Læs også:

It-chefens svære valg: Hvad gør du med Windows 8?

Windows 8 mod Mountain Lion: Her er dommen

Top-rådgiver: Derfor skal du bare elske Windows 8
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.