Artikel top billede

Bill Gates var direktør i Microsoft, da Windows 95 blev lanceret.

Her er Bill Gates' dom over Microsofts Windows 8

Microsofts stifter har prøvet det nye Windows 8, der er en af de største ændringer af verdens mest anvendte styresystem nogensinde.

Læs også:

It-chefens svære valg: Hvad gør du med Windows 8?

Windows 8 mod Mountain Lion: Her er dommen

Top-rådgiver: Derfor skal du bare elske Windows 8

Bill Gates stiftede Microsoft og stod i spidsen for virksomheden, mens den voksede sig et globalt selskab i den absolutte sværvægterklasse.

Det er ikke mindst Windows-styresystemet, der har banet vejen for Microsofts software-dominans - og gjort Bill Gates til en af verdens rigeste mænd.

I næste måned frigives det nye og markant anderledes Windows 8 fra Microsoft.

Specielt Metro-grænsefladen og det, at den klasssike start-menu er fjernet, deler vandene i forbindelse med Windows 8.

Windows-brugere har brokket sig over brugergrænsefladen, og en del af anmeldelserne har været noget lunkne.

Samtidig er det dog uhyre interessant, at Microsoft med det nye Windows for første gang går direkte efter tablet-pc'erne og for første gang understøtter ARM-processorer. 

"Det bliver stort"

Bill Gates selv er ikke i tvivl om, hvad han skal mene om Windows 8, som han ifølge eget udsagn allere anvender.

"Et særdeles spændende produkt," siger han til nyhedsbureauet AP og kalder samtidig Windows 8 "en meget stor ting" for Microsoft.

Den udmelding er måske ikke så overraskende, idet Bill Gates fortsat er bestyrelsesformand i Microsoft og den største aktionær i selskabet.

Omvendt er Bill Gates som bestyrelsesformand også manden, der kan fyre Steve Ballmer som administrerende direktør, hvis Windows 8 flopper og Microsofts ellers så styrtende indtjeningen kommer til at lide under det.

Bill Gates mener dog, at Microsoft er på helt rette vej med det nye styresystem.

"Hardware-partnere laver fantastiske ting for at drage nytte af funktionerne. Det bliver stort," lyder det fra Bill Gates til AP.

Husker du disse Windows-lanceringer?

Læs også:

It-chefens svære valg: Hvad gør du med Windows 8?

Windows 8 mod Mountain Lion: Her er dommen

Top-rådgiver: Derfor skal du bare elske Windows 8

Tidligere i denne uge var analysefirmaet Gartner ude med en udmelding om Windows 8, der betegnes som den største satsning fra Microsoft i rigtig mange år.

"Det er en risiko, Microsoft må løbe, for at forblive relevant i en verden, hvor mobile enheder med moderne oplevelser bliver normen," lyder det fra Gartner.

"Det er starten på en ny æra for Microsoft - RT-æraen - der kommer efter NT-æraen, der begyndte i 1993 og først nu begynder at klinge af. Microsoft-æraer har en tendens til at vare i 20 år, så den underliggende teknologi i Windows 8 vil vare i lang, lang tid."

Bill Gates trådte tilbage som administrerende direktør i Microsoft i januar 2000 og var derefter bestyrelsesformand på fuld tid frem til 2006, hvorefter han droslede ned for at kunne hellige sig Bill & Melinda Gates Foundation.

I sin tid som administrerende direktør og bestyrelsesformand har Bill Gates præsenteret nye Windows-versioner adskillige gange.

Blandt andet Windows 95 og Windows XP. Gense lanceringerne herunder.

Lanceringen af Windows 95:

Lanceringen af Windows XP:

Læs også:

It-chefens svære valg: Hvad gør du med Windows 8?

Windows 8 mod Mountain Lion: Her er dommen

Top-rådgiver: Derfor skal du bare elske Windows 8
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere