Artikel top billede

Microsoft-brugere hidser sig op over Windows 8

Det kommende Windows 8 får en markant anderledes brugergrænseflade. Ny blog afslører, at en stor del af Windows-brugerne har svært ved at forlige sig med det nye design.

Læs også:

Her er Microsofts nye Windows 8 - alt er forandret

Derfor ændrer Microsoft alt ved Windows-interfacet

Microsoft forsøger med en ny blog at invitere kunderne til en dialog omkring det kommende Windows 8.

Windows 8 har allerede tiltrukket en del opmærksomhed, selvom den endelige version af styresystemet først ventes på markedet i 2012 eller 2013.

Det skyldes, at Windows 8 adskiller sig fra tidligere versioner ved dels at være det første Windows, der kan køre på Arm-processororer, dels ved at hele brugergrænsefladen vil blive markant forandret, så den tager udgangspunkt i en touchbaseret navigation.

Steven Sinofsky, der står i spidsen for Windows-divisionen i Microsoft, skriver på den nye blog, at Windows 8 gentænker Windows til en ny generation af computer-enheder, så det kan blive det bedste operativsystem til bade nye og gamle typer af pc'er.

"Ved at blogge får vi mulighed for en tovejs-dialog med jer omkring design-valg, data og brugsmønstre fra den virkelige verden og nye muligheder, der er en del af Windows 8," skriver han.


Sådan kommer startskærmen i Windows 8 formentlig til at se ud.

Lad os beholde det gamle Windows!

Dialog er netop, hvad Stefen Sinofsky får, for reaktionerne på bloggen viser den interesse og også bekymring, der har været, siden det nye Windows-interface blev præsenteret første gang.

"Jeg er ret bekymret for Windows 8. Hvis jeg ønskede, at min pc skulle ligne min telefon, ville jeg bare købe en tablet. Microsoft begår en alvorlig fejl ved at skrotte det udseende, folk elsker og holder af. Vær forsigtig," lyder det fra en læser.

"I svigter kunder, hvis I putter det på et normalt, ikke-touch display. Folk er vandt til det klassiske look, som det har været i tyve år eller deromkring. Lav en undersøgelse og se, hvad folk tænker," skriver en anden person på bloggen.

Der er også mange af kommentarerne, der er positive over for det kommende Windows 8, men en overvejende del giver alligevel udtryk for, at der endnu er mange ubesvarede spørgsmål.

"Jeg er også bekymret over interfacet. Kan vi få et hurtigt svar på, om det, der kaldes det nye Windows 8 interface, rent faktisk er det nye, globale interface eller kun det nye touch-interface?" lyder en af kommentarerne.

Microsoft: Derfor gør vi det
Steven Sinofsky forsøger i sit indlæg at forklare nogle af de tanker, der ligger til grund for det markante stil-skifte, der ser ud til at blive tilfældet med Windows 8.

"I dag er mere end to ud af tre pc'er mobile (bærbare, netbooks, notebooks, slates, tablets, konverterbare etc.) Næsten alle pc'er har trådløst netværk. Skærmstørrelse varrierer fra 10 tommer til skærme i væg-størrelse og mange HD-skærme," skriver han og fortsætter:

"Fremkomsten af mobiltelefoner med touch-skærme med de mange muligheder, de bringer, har ændret måden, vi alle sammen ser på it på. Først og fremmest er it meget mere fokuseret på applikationer og mennesker end på operativsystemet i sig selv eller data."

"Disse forandringer i landskabet motiverer de mest markante ændringer af Windows, fra chips til brugeroplevelsen."

Læs også:

Her er Microsofts nye Windows 8 - alt er forandret

Derfor ændrer Microsoft alt ved Windows-interfacet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere