Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Stor-test: Så sikker er vores digitale forsvar

I øjeblikket er et massivt angreb på netsikkerheden i hele Europa i gang. Men bare rolig: Det er kun en øvelse.

Læs også:
Sådan vil vi udkæmpe fremtidens krige

I dag samarbejder over 300 it-folk i hele Europa med bekæmpe et massivt simuleret angreb på netsikkerheden. Det er den anden såkaldte paneuropæiske netsikkerhedsøvelse, Cyber Europe 2012.

Øvelsen er baseret på omfattende aktiviteter på både nationalt og europæisk plan med henblik på at forbedre kritiske informationsinfrastrukturers modstandsdygtighed, hedder det i en pressemeddelelse fra initiativtageren til det simulerede angreb,

Det Europæiske Agentur for Net- og Informationssikkerhed, ENISA.

Cyber Europe 2012 er en omdelt skrivebordsøvelse, som arrangeres af medlemsstaterne i EU og landene i Den Europæiske Frihandelssammenslutning, EFTA.

Øvelsen har tre målsætninger: Den skal afprøve effektiviteten og skalerbarheden af de eksisterende mekanismer, procedurer og informationsstrømme.

Den skal undersøge samarbejdet mellem offentlige og private interessenter i Europa. Og endelig skal den identificere mangler og udfordringer i forbindelse med en mere effektiv metode til håndtering af større netsikkerhedsuheld i Europa.

Fire lande fungerer som observatører for øvelsen, og 25 lande deltager aktivt.

Den private sektor i skikkelse af den finansielle verden, internettjenesteudbydere og e-forvaltningstjenester, deltager for første gang. Samtidig samarbejder de offentlige deltagere på tværs af landegrænserne.

1.000 simulerede angreb

Scenariet for Cyber Europe 2012 kombinerer en række teknisk realistiske trusler i form af et simultant eskalerende DDos-angreb på online-tjenester i alle de deltagende lande.

Et sådant angreb ville komme til at forstyrre online-tjenesterne for millioner af borgere i hele Europa.

ENISA forsikrer dog, at øvelsen ikke påvirker de reelle kritiske infrastrukturer, it-systemer eller online-tjenester.

Ideen med at udfordre netsikkerheden hos de flere hundrede offentlige og private deltagere fra hele Europa er at tvinge dem til at samarbejde. Ved øvelsens afslutning vil deltagerne have håndteret over 1.000 injektioner eller simulerede netsikkerhedsangreb.

I 2009 offentliggjorde ENISA en "vejledning i god praksis for nationale beredskabsøvelser", og agenturet har siden da afholdt en række workshops i hele Europa for at støtte planlægningen af nationale øvelser.

ENISA oplyser, at agenturet i nærmeste fremtid offentliggør en vejledning til den nationale beredskabsplanlægning.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.