Artikel top billede

Stor-test: Så sikker er vores digitale forsvar

I øjeblikket er et massivt angreb på netsikkerheden i hele Europa i gang. Men bare rolig: Det er kun en øvelse.

Læs også:
Sådan vil vi udkæmpe fremtidens krige

I dag samarbejder over 300 it-folk i hele Europa med bekæmpe et massivt simuleret angreb på netsikkerheden. Det er den anden såkaldte paneuropæiske netsikkerhedsøvelse, Cyber Europe 2012.

Øvelsen er baseret på omfattende aktiviteter på både nationalt og europæisk plan med henblik på at forbedre kritiske informationsinfrastrukturers modstandsdygtighed, hedder det i en pressemeddelelse fra initiativtageren til det simulerede angreb,

Det Europæiske Agentur for Net- og Informationssikkerhed, ENISA.

Cyber Europe 2012 er en omdelt skrivebordsøvelse, som arrangeres af medlemsstaterne i EU og landene i Den Europæiske Frihandelssammenslutning, EFTA.

Øvelsen har tre målsætninger: Den skal afprøve effektiviteten og skalerbarheden af de eksisterende mekanismer, procedurer og informationsstrømme.

Den skal undersøge samarbejdet mellem offentlige og private interessenter i Europa. Og endelig skal den identificere mangler og udfordringer i forbindelse med en mere effektiv metode til håndtering af større netsikkerhedsuheld i Europa.

Fire lande fungerer som observatører for øvelsen, og 25 lande deltager aktivt.

Den private sektor i skikkelse af den finansielle verden, internettjenesteudbydere og e-forvaltningstjenester, deltager for første gang. Samtidig samarbejder de offentlige deltagere på tværs af landegrænserne.

1.000 simulerede angreb

Scenariet for Cyber Europe 2012 kombinerer en række teknisk realistiske trusler i form af et simultant eskalerende DDos-angreb på online-tjenester i alle de deltagende lande.

Et sådant angreb ville komme til at forstyrre online-tjenesterne for millioner af borgere i hele Europa.

ENISA forsikrer dog, at øvelsen ikke påvirker de reelle kritiske infrastrukturer, it-systemer eller online-tjenester.

Ideen med at udfordre netsikkerheden hos de flere hundrede offentlige og private deltagere fra hele Europa er at tvinge dem til at samarbejde. Ved øvelsens afslutning vil deltagerne have håndteret over 1.000 injektioner eller simulerede netsikkerhedsangreb.

I 2009 offentliggjorde ENISA en "vejledning i god praksis for nationale beredskabsøvelser", og agenturet har siden da afholdt en række workshops i hele Europa for at støtte planlægningen af nationale øvelser.

ENISA oplyser, at agenturet i nærmeste fremtid offentliggør en vejledning til den nationale beredskabsplanlægning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere