Artikel top billede

VMwares nyudnævnte topboss Pat Gelsinger på scenen på selskabets virtualiseringskonference i Barcelona. Foto: VMware.

Danske nørder: Derfor er VMworld bare fantastisk

Barcelona: Under den spanske sol nyder danske it-folk livet i op til 14 timer med konstant aircondition i et konferencecenter, når de nørder virtualisering. Det er et must at være til stede, mener de.

Læs også:
VMware går i flæsket på Microsoft med ny support

Sådan vil VMware ændre dit datacenter for evigt

VMworld, Barcelona: En god årgang. Og så med solskin.

Sådan karakteriserer flere danskere den femte virtualiseringskonference VMworld Europe, der finder sted i denne uge i den solbeskinnede catalanske hovedstad Barcelona.

Serverspecialist Allan Christiansen fra konsulenthuset Accenture, der er VMware-partner, -kunde og -forhandler, fortæller, at han er godt tilfreds. 

Også selvom det er ret beskedne nyheder, som virtualiseringskæmpen disker op med på sin europæiske charmeoffensiv.

"Jeg synes efterhånden, at VMwares produkter er begyndt at samle sig omkring datacentret og omkring brugerne med selskabets Horizon-platform. Det ser meget lovende ud," fortæller han til Computerworld på en ganske almindelig konference-arbejdsdag, der typisk strækker sig over 12 timer det airconditionafkølede konferencecenter..

"Så er man jo også til sociale arrangementer om aftenen med fagfolk, og der bliver så også talt om virtualisering," smiler han i solskinnet uden for Fira Barcelona-konferencecentret, hvor godt 8.000 folk med virtualisering i blod årene summer til de store shows, de mindre breakout-sessions og til de helt små testlaboratorier.

Stadig licensbøvl

Selvom VMware i Barcelona har hamret sidste søm i ligkisten på sin forhadte brugsafregnede licensmodel, mener Allan Christiansen dog, at VMware godt kunne stramme sig an, når det kommer til licensafregninger på opgraderinger af eksisterende VMware-produkter.

Den tanke er server manager Mikael Korsgaard Jensen fra Herning Kommune helt enig i, og han kalder direkte migreringen fra tidligere produkter til opgraderede versioner for 'uigennemsigtig'.

Begge it-folk er dog enige om, at VMware nok skal få styr på gennemsigtigheden, når krudtslammet fra selskabets tidligere forsøg med at skrue på licensafregningerne har lagt sig.

"Udover licenserne mangler jeg nogle overraskelser i Barcelona, fordi det meste blev kørt af ved det store show i San Francisco," siger Mikael Korsgaard Jensen og hentyder til VMwares amerikanske virtualiseringsshow, der tiltrak 21.000 deltagere for blot to måneder siden.

Taler med de rigtige

Selvom det er småt med nyhederne og de helt store lanceringer af killer-funktioner, så er Mikael Korsgaard Jensen mere end godt tilfreds med at være afsted på sin ottende VMworld.

Det skyldes, at han har været VMware-kunde i mange år, og i dag har kun har to fysiske servere - en backup-server og en server fra kommunalsammenlægningens tid - tilbage uden virtuelle maskiner installeret.

En nødvendighed for kunderne

Derudover trådte han for nyligt til som co-leader for VMwares danske brugergruppe med over 300 medlemmer.

"Hernede møder man alle de rigtige mennesker, og de helt rigtige kunder, som man kan lære meget af. Og selvom vi er i Europa, har VMware sendt de helt tunge tekniske drenge, som kan løse mine småproblemer," lyder det fra Mikael Korsgaard Jensen.

Han er samtidigt glad for, at VMware har nedtonet brugen af ordet 'cloud'.

"Det er efterhånden et ret misbrugt begreb, så når VMware taler clouds i dag er det meget mere balanceret end tidligere. Selskabets visioner med det softwarebaserede datacenter er jo stadig de samme, og samtidig er teknologien modnet," fortæller Herning Kommunes server manager.

Hård konkurrence i Danmark

På rundfarten i det store spanske konferencecenter møder Computerworld også andre, der har dansk som modersmål.

"Interessant," karakteriserer business manager Jacob Elkjær fra Axcess virtualiseringskonferencen, selv om han ser en kende skuffet ud, når han siger det.

"Jeg er kommet for at se det nyeste af det nyeste, men jeg har jo set og hørt det meste før, så der er ikke de store overraskelser for mig," fortsætter han efter en længere tænkepause.

Jacob Elkjær er i Barcelona sammen med seks kolleger, der har taget en god håndfuld kunder fra store danske offentlige og private virksomheder med til den catalanske hovedstad, fordi de gerne vil kigge nærmere på VMwares teknologi- og strategiudmeldinger.

"Det ser bestemt ud til, at kunderne finder det meste hernede interessant, og det er måske det vigtigste," lyder det fra Jacob Elkjær.

Han fortæller, at formålet med turen sammen med Axcess' kunder til Barcelona ligger i, at han undervejs kan guide og rådgive kunderne om konkrete teknologier, hvilket åbenbart er vigtigt for en dansk it-forhandler.

"I Danmark er der meget stor konkurrence blandt it-forhandlerne, og derfor er vi nødt til at være til stede, da det både sender et godt signal til kunderne og til leverandørerne, som i dette tilfælde er VMware, lyder forklaringen.

"Det virker som om, de fleste af kunderne har lyst til at tage hjem og komme i gang med det samme, og så er det jo interessant at være til en konference," siger Jacob Elkjær, inden en af kunderne hiver ham til side for at tale teknologi og forretning.

Læs også:
VMware går i flæsket på Microsoft med ny support

Sådan vil VMware ændre dit datacenter for evigt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere