Artikel top billede

Tegning: Lene Sekjær.

Softwaregigant ændrer licensbetingelser efter kritik

Efter pres fra sine kunder ændrer softwaregigant nu licensbetingelser. Se her, hvad det betyder for dig.

Læs også:

Tænk dig godt om og spar kassen på virtualisering

Danmarks største virtualiserings-projekt skudt i gang

Virtualiseringskæmpen har skudt sin VMworld-konference i San Francisco i gang med en god nyhed til alle it-chefer, der kan lide gennemskuelige licensbetingelser.

For VMware har med introduktionen af sin vSphere 5.1-platform taget rykket tilbage til tidligere tiders licensbetingelser.

Det indebærer licensbetaling baseret på antallet af CPU'er fremfor kombinationen af CPU og de såkaldte vRam, som blev introduceret under stort ramaskrig ved sidste års VMworld-konference i USA.

"Faktisk er licensbetingelserne blevet mere gennemskuelige, fordi vi tidligere også havde begrænsninger på antallet af hosts, som man kunne køre. Nu er licensen udelukkende CPU-baseret," fortæller VMwares danske landechef, Peter Klint, til Computerworld.

Dæmper kompleksitet

Baggrunden for ændringerne kommer efter en kundetilfredsheds-undersøgelse, som VMware har foretaget med flere tusinde kunder i det seneste halve år.

Undersøgelserne har ifølge Peter Klint vist, at kunderne foretrækker en mere gennemskuelig licensmodel frem for at skulle holde øje med både CPU og RAM, hvilket da også fik mange kunder til at overveje alternativer til VMware

Alligevel fastholder VMware, at indførelsen af vRAM mere var tænkt som en fremtidssikring af et støt stigende hardware-forbrug end en egentlig mekanisme, der skulle vride flere penge ud af kunderne her og nu.

"Jeg har kun kendskab til to kunder, der har været berørt af vRAM-licensering," siger Peter Klint, der bakker op omkring VMwares oprindelige udmelding om, at indførelsen af vRAM kun ville berøre fire procent af kunderne.

"Kunderne har forklaret, at vRAM er for svært at håndtere, fordi forbruget går op og ned. Og den kritik har vi nu lyttet til og ændrer vores licensbetingelser," lyder det fra Peter Klint.

Gælder ikke alle kunder

For kunder på vSphere 4.x-versioner betyder ændringerne ikke det store, da disse licenser var CPU-baserede.

For kunder på den spritnye vSphere 5.1 vil de nye licensregler gælde, men hvad med kunder på 5.0-versionen, som blev født med den forhadte vRAM-licensering?

"Vi har ikke set de officielle udmeldinger på håndteringen af vSphere-5.0 licensieringen endnu, men det vil være tilgængeligt indenfor de næste par dage."

"For kunder, der har service/opgraderingsaftaler, er der ingen omkostninger ved at opgradere til 5.1," forklarer Peter Klint, VMwares danske country manager.

VMware er ikke det første selskab, der ændrer sine licensregler efter pres fra kunderne.

Citrix har også tidligere ændret sine licensbetingelser, efter kunderne gik i infight med selskabet.

Læs også:

Tænk dig godt om og spar kassen på virtualisering

Danmarks største virtualiserings-projekt skudt i gang
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere