Artikel top billede

Av for den: Pc-markedet ramt af historisk nedtur

Pc-producenterne havde store forventninger til salget i 2012. Det er bare slet ikke gået efter planen.

Læs også:

Pc'en på vej til at uddø: Her er dens afløsere

Nye tider: Derfor er en pc ikke længere en pc

Derfor vil tablet-pc'en ændre alt ved dit it-forbrug

Der var tårnhøje forventninger til de nye ultrabooks fra pc-producenterne, da champagnepropperne sprang ved årskiftet.

Som vi tidligere har skrevet, lader successen vente på sig.

Det viser sig nu helt konkret ved, at det globale salg af pc'er for første gang i mere end et årti vil falde.

Det skriver analysefirmaet iSuppli, der udgiver rapporter om hardware-markedet.

"Det totale pc-marked forventes i 2012 at trække sig sammen med 1,2 procent til 348,7 millioner enheder fra 352,8 i 2011. Ikke siden 2001, for mere end et årti siden, har den globale pc-industri lidt under sådan et fald."


iSuppli skriver, at nu, hvor producenterne har afsluttet årets tredje kvartal, er optimismen, der indledte året, blevet erstattet af fortvivelse. Nu er det i stedet 2013, man satser på bliver året, hvor industrien igen er tilbage i god form. 

Havde forudset fald - men ikke så stort

Også IDC er nu ude med nye tal for pc-markedet, og de viser stort set samme tendens.

IDC havde på forhånd ventet, at det ville blive et stille tredje kvartal, fordi mange venter på det nye Windows 8, ligesom man fortsat oplever et pres fra produkter som smartphones og tablet-pc'er og kæmper med den generelle krisestemning blandt forbrugerne.

"Ikke desto mindre viser resultaterne, på trods af et allerede konservativt bud, pc'ernes sårbarheder og tabet af opmærksomhed fra forbrugerne, der indtil for få år siden flokkedes om back-to-school-tilbud i tredje kvartal," skriver IDC.

Dette afgør pc-producenternes skæbne

Læs også:

Fremtidens fil-system: Mapperne forsvinder fra din pc

Derfor vil tablet-pc'en ændre alt ved dit it-forbrug

Krisen kommer blandt andet til udtryk i nedenstående figur, hvor det ses, at selskaber som HP, Dell og Acer oplevede store fald i tredje kvartal i forhold til samme kvartal sidste år, der også var præget af krisen.

Selvom Lenovo oplever medvind for tiden, ender pc-producenterne alligevel ud med et samlet fald på 8,9 procent i antallet af shipments i forhold til tredje kvartal sidste år.  


Kan Windows 8 redde pc-producenterne?
Det, alle i industrien nu venter på, er, hvordan Microsofts nye Windows 8-styresystem vil påvirke salget.

Microsoft har selv høje forventninger til denne Windows-version, men meninger om det markant anderledes styresystem har været noget delte både blandt forbrugere, it-chefer, analytikere og it-medierne.

Windows 8 lanceres sidst i denne måned.

Samtidig peger iSuppli på, at det bliver afgørende for pc-producenterne, om ultrabook'en som produktkategori for alvor får et gennembrud.

Ligesom den markante medvind, som smartphones og tablets har oplevet i de senere år, forbliver en betydelig udfordring for de mere traditionelle pc-produkter.

Læs også:

Pc'en på vej til at uddø: Her er dens afløsere

Fremtidens fil-system: Mapperne forsvinder fra din pc

Nye tider: Derfor er en pc ikke længere en pc

Derfor vil tablet-pc'en ændre alt ved dit it-forbrug
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere