Artikel top billede

Her er Microsofts mål med det omstridte Windows 8

Microsofts Windows 8 frigives om to uger, men allerede nu er selskabet klar med sine mål med styresystemet - og en klar plan for, hvordan det skal lykkes at skabe en storsællert.

Læs også:

It-cheferne delte: Er Windows 8 værd at satse på?

Computerworld News Service: Microsoft har sat sig ambitiøse mål med Windows 8 - flere end 100.000 applikationer i Windows Store før udgangen af januar og 400 millioner enheder i kundernes hænder før 1. juli.

Det oplyser Microsofts vice president for salg og marketing i USA, Keith Lorizio, i et interview til Beet.TV.

Her udtaler han desuden, at Windows 8 er så godt som garanteret succes.

Målet med 400 millioner Windows 8-brugere er endda kun et skridt på vejen til at få det nye styresystem ud til én milliard brugere, hvad der ifølge Lorizio er plads til i markedet.

Det inkluderer dog både nye salg og opgraderinger fra Windows 7.

Selskabet håber at trække kunder til i kraft af, at udseendet og oplevelsen af Windows 8 minder meget om Xbox og Windows Phone 8, der også gør brug af touch og fliser i navigation og brugergrænseflade.

Men det er også afgørende for succes, at der er et væld af apps til Windows 8 til rådighed, fremhæver han.

"Vi vil aggressivt gå efter at have over 100.000 apps i løbet af de første tre måneder." Det ville være en væsentlig stigning fra de nuværende cirka 3.000 apps i Windows Store.

Dette er helt afgørende for Windows 8

Disse apps er tilsyneladende essentielle for styresystemets økonomiske succes, da de vil vrimle med betalte annoncer. Lorizio hævder dog, at annoncerne ikke vil være forstyrrende.

"Alle annoncerne vil være integrerede, så de bliver ikke forstyrrende for brugerens eller forbrugerens oplevelse, men derimod smukke, relevante og nyttige," udtaler han. 

Microsoft vil dele annonceindtægterne med applikations-udviklerne under individuelle vilkår. "Det er afgørende for os at opnå en kritisk masse af apps for at give brugerne den bedste forbrugerorienterede oplevelse."

Det er en kostbar affære for Microsoft at få skabt den påkrævede mængde apps. 

"Vi lægger millioner af dollar på den konto og samarbejder med udgivere om at få deres apps offentliggjort så hurtigt som muligt," fortæller han.

Selskabet afholder seminarer for udviklere med råd om, hvordan man skriver gode apps til Windows 8, der indordner sig under de fælles rammer for udseende, oplevelse og navigation, som Microsoft lover, der vil være på tværs af alle apps. 

Microsoft vil også evaluere alle apps, før de offentliggøres i Windows Store.

"For at det skal lykkes os at nå vores mål, der er et konservativt estimat på 400 millioner enheder i markedet før 1. juli, ved vi, at vi er nødt til at have et meget, meget sundt økosystem af apps," forklarer Lorizio.

Oversat af Thomas Bøndergaard

Læs også:

It-cheferne delte: Er Windows 8 værd at satse på?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere