Artikel top billede

Apple, Google og Facebook skal samarbejde om HTML5

Apple, Google og Facebook skal sammen "forvalte" udviklingen af webstandarderne. Se her, hvordan det skal foregå.

Computerworld News Service: Opfinder af World Wide Web, Sir Tim Berners-Lee, har løftet sløret for detaljer om et nyt projekt, der bringer de benhårde it-konkurrenter Apple, Google og Facebook sammen om udviklingen af HTML5.

Formålet med dette projekt ved navn WebPlatform.org er at skabe et centralt sted, hvorfra udviklere kan holde sig opdateret med de nyeste ændringer i standarderne med relevans for webudvikling.

I et blogindlæg, der introducerer webstedet, fremhæves det, at: "Fremragende websteder opstår fra tid til anden og dækker et eller to emner, men det lykkes alt for sjældent for dem at holde trit med webplatformens hastige forandring."

"Det var muligvis godt nok, da nettet blot bestod af simpel HTML, grundlæggende CSS og måske lidt JavaScript, men det er længe siden. Nettet er i dag andet og mere end blot dokumenter; det re applikationer og multimedie og det forandrer sig i et halsbrækkende tempo."

Målet er, at WebPlatform.org skal fungere som en central kilde til grundig vejledning med tutorials inden for alle aspekter af design og udvikling på klientsiden med dybdegående oplysninger om browserunderstøttelse og links til test af specifikke funktioner.

Webstedet vil give adgang via API til strukturerede data, der kan anvendes andre steder, og de besøgende vil få mulighed for at eksperimentere med og dele kode.

"Der vil være ressourcer, som undervisere kan bruge til at lære deres elever vigtige færdigheder. Der vil være oplysninger, man bare ikke kan finde andre steder, og det hele vil være samlet på dette websted," forklares det i blogindlægget.

Skal forvalte arbejdet

I forbindelse med WebPlatform.org er udpeget som "webplatformens forvaltere" en række organisationer - Apple, Facebook, Google, Adobe, HP, Microsoft, Mozilla, Nokia og Opera - der vurderes at have stor indflydelse på nettets udvikling. Disse forvaltere ledes dog af World Wide Web Consortium, som er Berners-Lees internationale fællesskab, der udvikler webstandarderne.

"Forvalterne, disse organisationer der allerede har lagt så stort et arbejde i projektet, vil fortsat bidrage til udviklingen af dette websted med folk, indhold og penge. Men det sker som jævnbyrdige, da de samme privilegier er tilgængelige for enhver anden, der opbygger tilstrækkelig tillid til at blive webstedsadministrator."

Webstedet er dog stadig i alfa og tilbyder således endnu ikke alle de ressourcer, som målet er at gøre i fremtiden.

"Vi har et stort arbejde foran os og vi tror, at den bedste måde at opnå vores mål om et udførligt, opdateret og nyttigt websted er at gøre hele fællesskabet i stand til at deltage i at give det form, så vi sammen imødekommer vores behov," lyder det i blogindlægget.

"Så i overensstemmelse med ideen om at 'udgive tidligt og udgive ofte' besluttede vi at lancere webstedet så tidligt som muligt og forbedre det offentligt i samarbejde med det større webfællesskab."

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere