BREAKING:IT Relation køber mægtige Itadel

Artikel top billede

Stifter og tidligere ejer ude af dansk telekæmpe

Den danske producent af højteknologisk teleudstyr har nu ikke længere glæde af grundlæggerens ekspertise. Han forlader nemlig kommandobroen ved udgangen af november.

Læs også:
Aftale på plads: Lars Thrane sælger alle sine aktier

Lars Thrane efter salg af livsværk: Ingen kommentarer

Det danske firma Thrane & Thrane, der producerer udstyr til satellit-kommunikation, fortsætter nu driften uden Lars Thrane, der har stiftet virksomheden sammen med sin tvillingebror, Per Thrane.

Firmaet hedder i dag Cobham SATCOM, efter den blev opkøbt af firmaet Cobham.

Opkøbet af firmaet Thrane & Thrane var en omstridt proces, hvor blandt andet Lars Thrane havde nogle meget markante meninger om forløbet.

Han kaldte blandt andet Cobhams aktieopkøb i virksomheden for et fjendtligt opkøbsforsøg. Og nu forlader stifteren så sin virksomhed.

Det oplyses i en pressemeddelelse fra Cobham SATCOM.

"Lars har informeret bestyrelsen om, at han forlader virksomheden i slutningen af november. Vi respekterer hans beslutning, og vi ønsker ham alt godt i fremtiden," lyder det fra Walther Thygesen, underdirektør i Cobham SATCOM, og han fortsætter:

"Han har skabt et fantastisk selskab, som vi vil fortsætte med at udvikle under Cobhams ejerskab og med det danske leder-team."

Den var ventet

Afgangen kommer ikke som den store overraskelse for en it-analytiker.

"Det er en naturlig konsekvens af den overtagelse. Det var næsten dømt til fiasko fra starten, når den ene part har tilkendegivet sin uvilje i forbindelse med overtagelsen," siger Anders Elbak, analytiker i IDC.

"I sådanne situationer ser man ofte, at den tidligere ejer fortsætter som leder i en kort periode, for herefter at forsvinde."

Han mener således ikke, at der er tale om en forretningsmæssig beslutning.

"Jeg tror ikke, det har handlet om, hvordan firmaet klare sig, det er nogle personlige og følelsesmæssige komplikationer, der har gjort udslaget."

"Desuden kan det være, at Lars Thrane har nye planer i støbeskeen, som han vil afprøve."

Læs også:
Aftale på plads: Lars Thrane sælger alle sine aktier

Lars Thrane efter salg af livsværk: Ingen kommentarer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
IT Relation på opkøbstogt: Itadel er femte opkøb på blot seks måneder: Nærmer sig nu omsætning på halvanden milliard kroner
Itadel med mere end 300 medarbejdere bliver IT Relation femte opkøb siden december. Med købet nærmer IT Relations sig en omsætning på halvanden milliarder kroner og runder nu 1.000 medarbejdere.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.