Artikel top billede

Den gamle it-chef uddør - her er den nye

It-chefens rolle er ved at blive vendt fuldstændig på hovedet, men heldigvis kan den nye it-chef være mindst lige så central i virksomheden som den gamle.

Læs også:

Så mange styresystemer skal du mestre i dag

Til it-chefen: Sådan skal du tænke for at blive en succes

Danske CIO'er nægter: Derfor vil vi ikke være drifts-slaver

Bring your own device (BOYD) og consumerization er to trends, som de fleste it-chefer i dag er nødt til at forholde sig til.

Det gælder ikke bare medarbejdernes ønsker om smarte smartphones, tablet-pc'er og Mac-computere, men også alle mulige innovative cloud-tjenester, der udfordrer den traditionelle sikkerhed og it-administration i virksomheden.

"Det vil skabe et kaos, uanset hvordan du ser på det," skriver Capgemini-rådgiver Simon James Gratton i et blogindlæg.

Men hvor nogle mener, at netop disse trends betyder enden på it-afdelingens og it-chefens kontrol - eller magt om man vil - så er det ikke sådan, Simon James Gratton ser på det.

Du er vigtigere end nogensinde

"Forbrugerliggørelsen af it er en uundgåelig trend, men ikke uden sine egne udfordringer og kan resultere i data-kaos i din organisation. Så det ser ud til, at CIO-rollen er vigtigere nu, end den nogen sinde har været."

Capgemini-rådgiverens pointe er nemlig, at virksomhedens ledelse i stigende grad bliver nødt til balancere de nye trends og forventninger hos medarbejderne med et stigende behov for konsistens og optimering i virksomheden.

"CIO'en er død, længe leve CIO'en," skriver Simon James Gratton og forklarer:

"Jeg mener, det er fair at sige, at levetiden for command og control CIO'en, hvis eneste opgave er at reducere omkostninger inden for it, er begrænset for at sige det mildt."

Her er den nye rolle for it-chefen

Til gengæld mener han, at der er en række grunde til, at it-chefen bør kunne bevare sin rolle i som en central figur i virksomheden - og måske endda styrke den.

Dels har han kendskabet til al den legacy-it, der findes i virksomheden. Disse historiske investeringer smider man ikke bare væk, fordi tiderne skifter.

Der er hele behovet for at skabe gennemsigtighed og leve op til compliance.

Der er sikkerhedsspørgsmålet, der kun bliver mere aktuelt med cloud og mobilitet.

Og så er der ikke mindst hele infrastrukturen i virksomheden, som skal sikre at alle medarbejdernes dimser og dingenoter fungerer optimalt og sikkert.

"Det næste årtis CIO vil fokusere på at balancere konsistensen i it med forbrugernes behov (kunder, partnere, medarbejdere), så det hænger sammen på en måde, de kan forstå."

"Essensen er, at CIO'en er nødt til at fokusere på at levere service for den næste generation af vindensarbejdere snarere end at forsøge at kontrollere det," skriver Simon James Gratton fra Capgemini.

Læs også:

Så mange styresystemer skal du mestre i dag

Til it-chefen: Sådan skal du tænke for at blive en succes

Danske CIO'er nægter: Derfor vil vi ikke være drifts-slaver
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.