Artikel top billede

Citrix indleder hed affære med netværksgigant

Barcelona: På Citrix' Synergy-konference afslørede værten et fremtidigt tæt samarbejde med en netværksgigant, der kan være med til at blæse Citrix-salget kraftigt fremad.

Den mobile cloud-æra.

Sådan lyder udsigten til den næste store it-trend ifølge Citrix og Cisco, der på Citrix' Synergy-konference fortalte, at de to amerikanske it-selskaber nu indgår et meget tæt partnerskab omkring leveringen af applikationer fra skyen.

Partnerskabet startede reelt for et år siden med levering af virtuelle desktops, men fra den store scene i konferencecentret i Barcelona, fortalte Cisco-chef John Chambers fra et videolink, at de to selskaber havde meget mere til fælles end blot det.

"Vi deler mange af de samme visioner for fremtiden," lød det fra John Chambers på videoen.

Vild vækst i mobildata

Citrix-direktør Mark Templeton havde forinden fortalte baggrunden for den kommende mobile cloud-æra som afløseren for den nuværende store trend med webbaseret arkitektur, der tog over efter client-server-æraen, der igen afløste mainframe-tiden.

Opridsningen skete med baggrund i IDC-tal, hvor Citrix-direktøren gjorde det klart, at den mobile efterspørgsel på data og services vil eksplodere i den nærmeste fremtid med 50 gange så meget mobiltrafik over smartphones i 2015 i forhold til i dag.

Samtidig forventer Cisco og Citrix, at der i 2016 vil være 10 milliarder mobile enheder, hvilket næsten svarer til en fordobling i forhold til i dag.

Derudover lyder forventningerne på, at over 30 procent af de mobile data inden for et årti vil komme fra cloud services, som de to partnere vil søge at sætte sig på.

Boost af Netscaler-salg

Mere konkret vil det tættere partnerskab betyde, at Cisco integrerer Citrix' NetScaler i sit unified computing servers-setup (UCS) og anbefaler Citrix' 10. version af NetScaler til sine kunder.

Forventningerne lyder på, at samarbejdet vil kunne booste salget Netscaler betydeligt.

Samtidig skal Ciscos USC, ONE-komponenter og Nexus serie integreres med Citrix CloudPlatform, XenServer og Apache CloudStack.

Ciscos CTO, Padmasree Warrior, fortalte på en efterfølgende pressekonference, at de to selskaber med tiden vil udvikle fællesprodukter, og at teknikere fra de to selskaber derfor også vil indgå i projekt-grupper sammen med optimering af apps-levering fra forskellige clouds.

Hun understregede ved den lejlighed, at Cisco trods det nu tætte parløb med Citrix ikke har i sinde at opgive sit partnerskab med Citrix-konkurrenten VMware, som netværksgiganten har været med til at holde hånden under siden virtualiseringsselskabets begyndelse.

Læs også:

Trods skuffelse: Derfor tror Citrix stadig på desktop-virtualisering.

Sådan vil Citrix' levere Windows-apps i fremtiden.

Sådan har Podio udviklet sig siden Citrix-opkøb.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere