Artikel top billede

Citrix indleder hed affære med netværksgigant

Barcelona: På Citrix' Synergy-konference afslørede værten et fremtidigt tæt samarbejde med en netværksgigant, der kan være med til at blæse Citrix-salget kraftigt fremad.

Den mobile cloud-æra.

Sådan lyder udsigten til den næste store it-trend ifølge Citrix og Cisco, der på Citrix' Synergy-konference fortalte, at de to amerikanske it-selskaber nu indgår et meget tæt partnerskab omkring leveringen af applikationer fra skyen.

Partnerskabet startede reelt for et år siden med levering af virtuelle desktops, men fra den store scene i konferencecentret i Barcelona, fortalte Cisco-chef John Chambers fra et videolink, at de to selskaber havde meget mere til fælles end blot det.

"Vi deler mange af de samme visioner for fremtiden," lød det fra John Chambers på videoen.

Vild vækst i mobildata

Citrix-direktør Mark Templeton havde forinden fortalte baggrunden for den kommende mobile cloud-æra som afløseren for den nuværende store trend med webbaseret arkitektur, der tog over efter client-server-æraen, der igen afløste mainframe-tiden.

Opridsningen skete med baggrund i IDC-tal, hvor Citrix-direktøren gjorde det klart, at den mobile efterspørgsel på data og services vil eksplodere i den nærmeste fremtid med 50 gange så meget mobiltrafik over smartphones i 2015 i forhold til i dag.

Samtidig forventer Cisco og Citrix, at der i 2016 vil være 10 milliarder mobile enheder, hvilket næsten svarer til en fordobling i forhold til i dag.

Derudover lyder forventningerne på, at over 30 procent af de mobile data inden for et årti vil komme fra cloud services, som de to partnere vil søge at sætte sig på.

Boost af Netscaler-salg

Mere konkret vil det tættere partnerskab betyde, at Cisco integrerer Citrix' NetScaler i sit unified computing servers-setup (UCS) og anbefaler Citrix' 10. version af NetScaler til sine kunder.

Forventningerne lyder på, at samarbejdet vil kunne booste salget Netscaler betydeligt.

Samtidig skal Ciscos USC, ONE-komponenter og Nexus serie integreres med Citrix CloudPlatform, XenServer og Apache CloudStack.

Ciscos CTO, Padmasree Warrior, fortalte på en efterfølgende pressekonference, at de to selskaber med tiden vil udvikle fællesprodukter, og at teknikere fra de to selskaber derfor også vil indgå i projekt-grupper sammen med optimering af apps-levering fra forskellige clouds.

Hun understregede ved den lejlighed, at Cisco trods det nu tætte parløb med Citrix ikke har i sinde at opgive sit partnerskab med Citrix-konkurrenten VMware, som netværksgiganten har været med til at holde hånden under siden virtualiseringsselskabets begyndelse.

Læs også:

Trods skuffelse: Derfor tror Citrix stadig på desktop-virtualisering.

Sådan vil Citrix' levere Windows-apps i fremtiden.

Sådan har Podio udviklet sig siden Citrix-opkøb.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.