Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

Mega-bøde truer igen Microsoft

Microsoft får nu igen kniven for strube af EU. Ret jeres fejl eller indkassér en kæmpe-bøde, lyder truslen.

Læs også:

Microsoft: Sådan gør vi med EU's browser-krav

Frit browser-valg gælder ikke for din tablet-pc

EU-Kommissionen mener stadig ikke, at Microsoft lever op til sine løfter om, at der skal være nem adgang for alle browsere i styresystemet Windows 7.

Internet Explorer bliver stadig prioriteret højst.

Og det samme ser ud til at gentage sig i version 8 af styresystemet, der kommer på markedet i denne uge, lyder det fra EU.

Og den går ikke.

I har fire uger

I følge Ritzau advarer Joaquín Almunia, der er konkurrencekommissær, software-giganten om, at tingene skal være på plads inden for fire uger, ellers vanker der.

"Vi er af den foreløbige opfattelse, at Microsoft har forsømt at leve op til sine forpligtelser til at levere et skærmbillede, hvor brugerne nemt kan vælge deres foretrukne webbrowser," siger han.

En dialog-boks med frit browser-valg har været et krav fra EU siden 2009.

I juli 2012 iværksatte Europa-Kommissionen en undersøgelse, da det kom frem, at Microsoft ikke har overholdt en aftale fra 2009 om at tilbyde forbrugerne mulighed for at vælge andre browsere end Internet Explorer.

Teknikken driller

Microsoft undskyldte sig i sommeren 2012 med, at der var tale om nogle tekniske problemer.

Det er nu tre måneder siden, at der blev lovet bod og bedring, men uden at EU kan få øje på den, og derfor løftes pegefingeren altså igen.

Hvis EU bedømmer, at Microsoft er skyldig i konkurrenceforvridende opførsel, kan der tildeles en bøde på 10 procent af den årlige omsætning.

Microsoft er allerede blevet tildelt flere bøder af EU på mellem 280 og 860 millioner euro.

Læs også:

Microsoft: Sådan gør vi med EU's browser-krav

Frit browser-valg gælder ikke for din tablet-pc
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere