Artikel top billede

Mega-bøde truer igen Microsoft

Microsoft får nu igen kniven for strube af EU. Ret jeres fejl eller indkassér en kæmpe-bøde, lyder truslen.

Læs også:

Microsoft: Sådan gør vi med EU's browser-krav

Frit browser-valg gælder ikke for din tablet-pc

EU-Kommissionen mener stadig ikke, at Microsoft lever op til sine løfter om, at der skal være nem adgang for alle browsere i styresystemet Windows 7.

Internet Explorer bliver stadig prioriteret højst.

Og det samme ser ud til at gentage sig i version 8 af styresystemet, der kommer på markedet i denne uge, lyder det fra EU.

Og den går ikke.

I har fire uger

I følge Ritzau advarer Joaquín Almunia, der er konkurrencekommissær, software-giganten om, at tingene skal være på plads inden for fire uger, ellers vanker der.

"Vi er af den foreløbige opfattelse, at Microsoft har forsømt at leve op til sine forpligtelser til at levere et skærmbillede, hvor brugerne nemt kan vælge deres foretrukne webbrowser," siger han.

En dialog-boks med frit browser-valg har været et krav fra EU siden 2009.

I juli 2012 iværksatte Europa-Kommissionen en undersøgelse, da det kom frem, at Microsoft ikke har overholdt en aftale fra 2009 om at tilbyde forbrugerne mulighed for at vælge andre browsere end Internet Explorer.

Teknikken driller

Microsoft undskyldte sig i sommeren 2012 med, at der var tale om nogle tekniske problemer.

Det er nu tre måneder siden, at der blev lovet bod og bedring, men uden at EU kan få øje på den, og derfor løftes pegefingeren altså igen.

Hvis EU bedømmer, at Microsoft er skyldig i konkurrenceforvridende opførsel, kan der tildeles en bøde på 10 procent af den årlige omsætning.

Microsoft er allerede blevet tildelt flere bøder af EU på mellem 280 og 860 millioner euro.

Læs også:

Microsoft: Sådan gør vi med EU's browser-krav

Frit browser-valg gælder ikke for din tablet-pc
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Digitaliseringsstyrelsen søger ny hovedleverandør til Borger.dk
Digitaliseringsstyrelsen søger med million-ordre ny hovedleverandør af en række centrale opgaver på Borger.dk i en fokuseret kontrakt, hvor man kommer til at samarbejde tæt med Netcompany.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.