Artikel top billede

Derfor trækker Lego på skuldrene over Windows 8

Hos den danske legetøjsgigant Lego er der blot skuldertræk til overs for Microsofts store Windows 8-lancering. Læs her hvorfor.

Læs også:

Windows-æraen er slut: Her er it-afdelingens fremtid.

Windows' skæbnedag: Hele it-verdenen holder vejret

Video og billeder: Storslået lancering af Windows 8

Hos legetøjsfabrikanten Lego er der ikke den store travlhed i forbindelse med Microsofts gigant-lancering af softwareselskabets ottende Windows-version, som du kan læse mere om her.

Det fortæller Legos teknologidirektør Esben Viskum til Computerworld.

"Vi har ingen ambitioner om at være først og hurtigst med at implementere Windows 8 på vores pc'er, da vi ikke ser det som en revolution for vores forretning," forklarer Esben Viskum.

Han nævner, at Legos 8.000 pc'er med fortrinsvis Windows 7 løbende vil blive udskiftet, og her kan Windows 8 så komme i spil.

"Vi udskifter cirka en tredjedel af vores pc'er om året, og der vil vi naturligvis løbende kigge på mulighederne for Windows 8, men det kommer til at ske som en helt naturlig life cycle management og ikke som en revolution," lyder budskabet fra Lego.

Windows 8 er nicheprodukt

Set på det hastigt voksende marked for mobile enheder som smartphones og tablets anskuer Legos teknologi-direktør Windows 8 som et direkte nicheprodukt.

"Apples iOS og Googles Android-platform er ved at lukke markedet for mobile enheder, og der vil Windows 8 være mindre vigtigt. Jeg håber på, at Microsoft får fodfæste på markedet, fordi det altid er godt med konkurrence, men jeg tror ikke på det lige foreløbigt," fortæller Esben Viskum fra Lego.

Han peger på, at mobile enheder spækket med saftige forretningshemmeligheder også fremover skal kontrolleres heftigt fra it-afdelingens side, men det drejer sig om et minimalt antal mobile enheder, der kommer under Windows-kontrol.

"Vi kommer fra en tid, hvor vi er vant til at styre Windows-maskiner med hård hånd, men dagens realiteter er, at vi har en masse eksterne konsulenter og samarbejdspartnere, og der kan vi ikke bare tvinge Windows 8 og medfølgende applikationer ned over disse folk," siger Esben Viskum.

Fik succes med consumerization

Legos teknologi-direktør peger på, at Microsoft opnåede stor succes med Windows-platformen ved først at sælge den til forbrugere, hvorefter den støt og sikkert røg ind som it-standard-platformen i virksomhederne, hvorefter den nu også er havnet i serverrummene.

På samme måde er nutidens fremmarch af mobile enheder i forbrugernes hænder også med til at ændre spillereglerne for, hvilke produkter en virksomhed som Lego kigger efter.

Esben Viskum mener, at Microsofts nyeste Windows-version er noget af det ypperste nogensinde fra Microsoft. Men han forventer ikke, at det vil blive en storsællert internt i legetøjsgiganten.

"Brugerne efterspørger ikke Windows-platformen så meget som tidligere, fordi de efterhånden er blevet vant til at arbejde på andre devices end den traditionelle pc. Og nu er det svært at vænne folk til starttider på fem minutter, hvis de kan undgå det," lyder det fra Esben Viskum.

Læs også:

Windows-æraen er slut: Her er it-afdelingens fremtid.

Windows' skæbnedag: Hele it-verdenen holder vejret

Video og billeder: Storslået lancering af Windows 8
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere