Artikel top billede

PenSam: Her er grunden til vores it-problemer

Efter politianmeldelse lover PenSam, at virksomheden vil udskifte et ældre it-system, der er årsag til manglende udsendelse af årsopgørelser.

Læs også:
Pensam: Sådan løser vi vores alvorlige it-udfordringer

Derfor har finanstilsynet anmeldt PenSam til Politiet

Efter flere kunde-henvendelser til Finanstilsynet er virksomheden PenSam nu blevet anmeldt til politiet.

Det sker, fordi Finanstilsynet mener, at PenSam ikke overholder informationsbekendtgørelsen ved ikke at udsende årsopgørelser til kunderne indenfor den fastsatte tidsramme. Det kan du læse mere om her.

PenSams administrerende direktør, Helen Kobæk, meddeler til Computerworld, at et ældre it-indbetalingssystem er skyld i problemerne.

Hun vil nu løse problemet ved at udskifte til et nyt system.

"Vi har et ældre indbetalingssystem, der står for at skulle udskiftes nu. Alderdomstegnene, der er i indbetalingssystemet, er ikke fjernet endnu," siger hun.

Finanstilsynet har helt tilbage fra 2008 flere gange rettet henvendelse til PenSam om at få bragt problemerne i orden.

PenSam kunne da også i 2010 skriftligt meddele Finanstilsynet, at it-problemerne nu var løst.

"Vi mente på daværende tidspunkt, at fejlen var løst. Der genopstod desværre fejl på den samme kundegruppe," siger Helen Kobæk.

Kunderne må vente lidt

Hos PenSam meddeler man, at det er en gammel sag, og at de nye årsopgørelser bliver udsendt som planlagt.

PenSam understreger samtidig, at det kun er 10.000 kunder, der er ramt af problemet.

"Det er en meget lille del af kunderne, der har haft problemer. Det drejer sig om 10.000 ud af 360.000 kunder, der ikke har modtaget deres oplysninger, og de kan altså se frem til at modtage deres opgørelser i slutningen af november og frem mod december," siger Helen Kobæk.

Nye årsopgørelser vil ifølge PenSam blive udsendt uden problemer, og kunderne kan derfor se frem til opgørelserne i løbet af de kommende måneder.

"I år får alle kunderne deres opgørelser. Det kommer i et nyt system, Pensions Overblikket, og det er derfor, at oplysningerne først bliver sendt så sent på året," siger Helen Kobæk.

PenSam er klar til at betale

Ifølge en pressemeddelelse påPenSam hjemmeside skriver virksomheden, at eventuelle bøder vil blive betalt.

"Vi tager sagen alvorligt og er parate til at betale en bøde for ikke at have overholdt reglerne. For at undgå at det vil ske igen, har vi centraliseret it-driften og øget det ledelsesmæssige fokus på området," skriver Helen Kobæk.

Virksomheden understreger samtidigt, at problematikken tages alvorligt.

"Derudover kan jeg garantere, at vi i ledelsen har fuld fokus på at få sendt årsopgørelser ud til alle kunder. Det har vi i år og det vil vi også have i årene fremover", siger Helen Kobæk.

Læs også:
Pensam: Sådan løser vi vores alvorlige it-udfordringer

Derfor har finanstilsynet anmeldt PenSam til Politiet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere