Artikel top billede

Så få it-afdelinger er klar til at satse på Windows 8

Windows 8 er klar til at indtage virksomhederne, men meget tyder på, at it-cheferne har tænkt sig at lurepasse fra sidelinjen i stedet for at gå i gang med opgraderingen.

Læs også:

Windows' skæbnedag: Hele it-verdenen holder vejret

Windows 7 eller Windows 8: Sådan træffer du dit valg

Microsofts nye Windows 8 rummer mange interessante nyheder, men det er ikke noget, der får it-cheferne rundt omkring i virksomhederne til at stå klar med pengepungen.

I stedet har it-cheferne været meget delte i forhold til Windows 8, ikke mindst fordi rigtig mange nu endelig har fået rullet Windows 7 ud i organisationen - og er fint tilfredse med det system.

Derfor er det nu et svært valg, om man i de kommende år skal satse på Windows 7 eller Windows 8, og det ser ud til, at Windows 8 indtil videre risikerer at blive taberen i det spil.

I hvert fald mener Gartner, at "90 procent af virksomhederne frem til 2015 vil undgå udrulning af Windows 8 i stor skala."

Ikke klar til Windows 8 endnu

Gartner skriver, at Microsoft var nødt til at foretage moderniseringen af Windows og nu vil forsøge at skubbe it-organisationer over på denne nye brugergrænseflade så hurtigt som muligt.

"Men de fleste virksomheder og deres betroede leverandører er ikke klar til denne forandring endnu, og Gartner forudser, at virksomhederne vil ønske at vente på mere stabilitet, før de går videre."

"Mens Microsoft som en teknologi-virksomhed kan forestage disse forandringer med en højere hastighed, så kan den største del af kundebasen ikke rykke så hurtigt. Markedet vil være tid om at modnes, og de fleste virksomheder vil sidde på sidelinjen indtil videre."

Som Computerworld har skrevet, tyder meget på, at også danske it-chefer er noget tilbageholdende med at kaste sig over Windows 8.

Holdningen til denne meget anderledes version af Microsofts styresystem er delte blandt de it-ansvarlige, og samtidig så er Windows 7 så godt et system, at man ikke ligefrem har travlt med en opgradering.

"Det bliver ikke lige nu. Vi er skiftet til Windows 7, og det er vi ganske godt tilfredse med det," lød det eksempelvis fra it-chef i DLG, Ole Victor Nielsen, da vi talte med ham.

Samtidig er der dog også dem, der mener, at Microsoft med Windows 8 har skabt et styresystem, der gør virksomhederne i stand til at favne fremtiden.

Eksempelvis har en Capgemini-rådgiver forklaret:

"Windows 8 fører dig så hurtigt som muligt hen til det, du har brug for, uden at genere dig med de underliggende mekanikker ... Det tager en frisk, fordomsfri tilgang til nutidens og fremtidens virksomheds-udfordringer, så man kan sætte pris på og udnytte potentialet i banebrydende teknologier."

Kender du til en dansk virksomhed, der er i gang med at rulle Windows 8 ud, så send os gerne en mail.

Læs også:

Windows' skæbnedag: Hele it-verdenen holder vejret

Windows 7 eller Windows 8: Sådan træffer du dit valg
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere