Artikel top billede

Derfor kommer TDC uskadt gennem priskrig

Priskrig og EU's stramninger på roaming-området rammer TDC, der alligevel fortsætter den stabile kurs.

Læs også:
Her er TDC's plan med Carsten Dilling som chef

Med varslede fyringer af 500 til 600 mand og en spareplan på en milliard kroner står energiselskabet Dong i dag for tur til at mærke den tidligere TDC-topchef Henrik Poulsens ukærlige effektiviseringshånd.

Den omgang har TDC allerede været igennem, og ganske symbolsk kan TDC på samme dag som den varslede Dong-spareplan præsentere et tredje kvartalsregnskab.

Et regnskab, der holder den stabile kurs, Henrik Poulsen gennem de sidste par år har udstukket i telekoncernen.

"Dagens regnskab bærer fortsat præg af en meget krævende markedssituation. Under disse omstændigheder er jeg tilfreds med, at vi er i stand til at levere et solidt regnskab. Især glæder jeg mig over den stærke udvikling på bredbånd og mobil til private," udtaler direktør og koncernchef Carsten Dilling i en pressemeddelelse.

Omsætningen lander efter årets første ni måneder på 19,6 milliarder kroner, hvilket er et fald på 0,3 procent. Driftsresultatet ligger efter tredje kvartal på 7,76 milliarder kroner.

Forventningerne til årets omsætning fastholdes til samlet at lande på 26 til 26,5 milliarder kroner.

Går man længere ned i regnskabet synes TDC fortsat at køre efter devisen, at hvad der tabes på gyngerne, vindes der på karrusellerne.

Og i modsætning til konkurrenterne har TDC flere heste at spille på.

Roaming-regler trækker ned, Yousee trækker op

Ligesom hos konkurrenterne trækker priskrigen på mobilmarkedet, og kundernes farvel til fastnettelefonen, i den negative retning.

"Vi ønsker ikke at fortsætte den kortsigtede priskrig, men vil fokusere på merværdi og tillægstjenester til kunderne. Derfor glæder jeg mig blandt andet over, at salget af vores nye familie-mobilpakker langt overgår vores forventninger. Desuden er det meget tilfredsstillende, at vi kan konstatere en stigning i omsætningen per mobilkunde for andet kvartal i træk i vores privatforretning," siger Carsten Dilling.

Af regnskabet fremgår desuden at tallene påvirkes negativt af "effekten af forstærket EU-regulering på roaming-området, hvilket især har påvirket TDC Erhvervs mobilforretning."

Til gengæld er kabel tv-selskabet Yousee stadig et af TDC's største guldæg, og Yousee får både flere kunder og tjener mere per kunde (ARPU). Selskabet præsterer dermed en organisk vækst på 250 millioner.

Også købet af lavprisselskabet Onfone såvel som TDC Hosting trækker omsætningen i den positive retning.

At der fortsat er fokus på effektiviseringer fremgår af, at koncernen har reduceret den samlede omkostningsbase med 7,5 procent de sidste tre måneder i forhold til samme kvartal sidste år.

I næste uge fremlægger TDC sin såkaldte 2015-strategi, der bliver ventet med spænding.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere