Artikel top billede

Android når ny milepæl: Løber fra de andre OS'er

Android-styresystemet kan fejre fem-års fødselsdag med vild vækst og en ganske dominerende position på markedet. Nu når markedsandelen nye højder.

Læs også:

Android fylder fem år: Sådan erobrede det markedet

Google og hele holdet af Android-producenter kan ikke bare juble over, at projektet netop er fyldt fem år.

De kan også skåle på, at styresystemet netop har nået en ny milepæl.

I en ny analyse fra IDC kan man læse, at Android i tredje kvartal 2012 nåede op på en global markedsandel på smartphone-markedet på 75 procent.

Det må siges at være imponerende i det lys, at de første Android-smartphones blev sendt på markedet for blot fire år siden, et år efter selve projektet blev annonceret.

Android styrer markedet

Konkret blev der ifølge IDC sendt 136 millioner Android-smartphones afsted mod slutbrugerne i kvartalet ud af de ialt 181 millioner.

Og Android har i den grad fået fyret op under raketterne på vejen mod stjernerne: Væksten i forhold til året før lyder på hele 91,5 procent.

"Android har været en af de primære vækstmotorer på smartphone-markedet, siden det blev lanceret i 2008," lyder det fra IDC-aalytiker Ramon Llamas.

"Hvert eneste år har Android overhalet markedet og taget markedsandele fra konkurrenterne. Samtidig har kombinationen af smartphone-leverandører, mobiloperatører og slutbrugere, der har taget Android til sig, drevet en endnu højre volumen. Selv i dag introducerer flere leverandører deres første Android-smartphones på markedet."

IDC peger på, at Android-successen i høj grad skyldes, at, at det ikke er et isoleret produkt, men en central og vigtig del af et større økosystem.

Hvad med iOS og Windows Phone?

Blandt de øvrige platforme på markedet er det nu primært iOS og Windows Phone, der er interessante rent markedsandelsmæssigt.

iOS landede i tredje kvartal i år på en markedsandel på 14,9 procent, mens Windows Phone nu er på to procent. 

Specielt Windows Phone har mulighed for at vinde markedsandele i det kommende år, da den nye version 8 nu er ude sammen med mange nye produkter fra selskaber som HTC, Samsung og Nokia.

"Selv med opbakning fra adskillige markedsledere på smartphone-markedet har Windows Phone endnu ikke haft nogen signifikant indflydelse på Androids og iOS' samlede markedsandel."

"Det kan ændre sig i fjerde kvartal 2012, når adskillige Windows Phone 8-smartphones rammer markedet," skriver IDC i den seneste analyse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere