Artikel top billede

TDC: Her er planen med Netdesign og TDC Hosting

Direktør for TDC Erhverv, Eva Berneke, erkender, at der kommer til at ske fyringer i forbindelse med den netop udmeldte integration af Netdesign og TDC Hosting.

Læs også:

TDC dropper selskaber - har ny strategi

Allerede mandag kunne Computerworld fortælle om de kommende omstruktureringer i netværksdivisionen, heriblandt den integration af Netdesign og TDC Hosting, der blev meldt ud på selskabets Capital Markets Day i går i London.

I et interview med Computerworld erkender direktør for TDC Erhverv Eva Berneke nu indirekte, at integrationen kommer til at betyde fyringer.

Hvorfor integrerer I Netdesign og TDC Hosting?

"Vi synes, vi har alle de byggesten, der skal til for at bygge integrerede løsninger, men samtidig mener vi ikke, at det skal være kundernes problem, hvordan vi har organiseret os og hvilke enheder, vi har struktureret os i," forklarer Eva Berneke og uddyber:

"Lige nu kan man godt risikere at blive kastet lidt rundt imellem de forskellige enheder som Netdesign og TDC Hosting, men det er der jo ingen grund til, når det hele er TDC."

"Vi har derfor sagt, at vi må finde en måde at organisere det bagvedliggende på, så det ikke er kunden, der oplever problemet," siger Eva Berneke.

Hun tilføjer, at det især er salgsindsatsen, der skal koordineres bedre.

Man kan jo godt forestille sig, at der er en del job, der bliver overflødige nu på grund af overlappende funktioner. Hvor mange medarbejdere kommer I til at sige farvel til i forbindelse med denne omorganisering?

"Det ved vi ikke præcist endnu, men det er nu ikke så meget fordi, at de skal integreres. For hele leverancen til organisationen har vi jo stadig brug for - måske endda i højere grad, hvis vi lykkes med at sælge de integrerede løsninger."

"Vi tror sådan set også, at vi får behov for mange kompetencer på salgssiden, for det er forskellige kundetilpassede løsninger, der skal sælges. Men vi kigger altid efter effektiviseringer, og det gør vi også, hvis der er mulighed for rationaliseringer her. Det har egentlig ikke så meget at gøre med, om vi integrerer eller ej."

Fortsætter Keld Jersild Olsen?

Der florerer rygter om Keld Jersild Olsens afgang. Fortsætter han som direktør for Netdesign?

"Det er ikke noget, jeg snakker med pressen om. Det er noget, jeg snakker med Keld om."

Kommer der til at ske ændringer i forhold til de fysiske rammer?

"Netdesign flyttede til Teglholmen (TDC's base i København, red.) i foråret, så der er ikke de store omvæltninger i forhold til de fysiske rammer, og det er jo heller ikke fordi, vi ikke allerede har arbejdet tæt sammen."

"Og nej, vi har ikke siddet med hemmelige planer om integrationen siden foråret. Det er et udtryk for de tanker, vi har gjort os i det nye ledelsesteam, der blev sat sammen i sommer."

TDC's administrerende direktør Carsten Dilling udtalte i går i London, at der er behov for nye kompetencer til at sælge integrerede løsninger for at løfte kundeservice til det næste niveau - i hvilken grad kan de nye kompetencer findes blandt eksisterende medarbejdere, og i hvilket omfang er I afhængige af at finde nye medarbejdere?

"Jeg er helt sikker på, at nuværende TDC-medarbejdere kan få nye kompetencer, men det er klart, at når man i dag ringer til TDC kundeservice, så svarer de først og fremmest på enten mobil eller fastnet, de svarer ikke på den serviceaftale, der ligger i NetDesign."

"Det kan vi ikke systemmæssigt, og måske heller ikke kompetencemæssigt, i dag. Det er ikke noget, der er uoverskueligt at få lært langt de fleste af vores eksisterende medarbejdere. Men det er ikke noget, der bliver gjort på en enkelt nat, så det er noget, der skal arbejdes med."

Hvornår melder I noget mere konkret ud?

"I løbet af november forventer vi at have nogle mere konkrete udmeldinger."

Læs også: 

TDC dropper selskaber - har ny strategi
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Lars Seier headhuntede Mærsk-veteran til sit kryptoprojekt: “Jeg er sikker på, at Mærsk ville vælge en blockchain-løsning som Concordiums, hvis de i dag skulle bygge en blockchain-løsning fra bunden”
Interview: Mærsk-veteranen Lone Fønss Schrøder, der i dag står i spidsen for Lars Seiers blockhain-satsning Concordium, vurderer, at Mærsk ville have valgt en anden type løsning til selskabets blockchain-satsning, hvis shipping-giganten i dag skulle bygge en blockchain-løsning fra bunden.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kommunal IT-sikkerhed: Sådan håndterer du det mest effektivt
Hvordan sikrer du systemer og fortrolige data i den kommunale sektor trods begrænsede budgetter og en lang række krav til den digitale transformationsproces? Få et godt overblik her.