Artikel top billede

Derfor løb kontrolleret it-lukning på hospitaler løbsk

I weekenden skulle flere hospitaler i hovedstaden have udskiftet deres netværk. Alt gik dog ikke helt som planlagt.

Læs også:
Hospitaler varsler stort it-nedbrud i weekenden

Natten mellem lørdag og søndag blev WAN'et fra Hvidovre Hospital, Rigshospitalet og Region H's datacenternet skiftet ud.

Det betød, alle hovedstadens hospitaler var mere eller mindre uden systemadgang fra lørdag aften til søndag formiddag.

Konstitueret vicedirektør for drift, Torben Dalgaard, hos regionens IMT-virksomhed (it, medico og telefoni) fortæller til Computerworld, at operationen gik godt, selvom lukkevinduet blev forlænget med tre timer og et kvarter på grund af udfordringer med genetablering af forbindelser mellem systemer hen over det nye WAN.

"Når man starter sine systemer op igen på en nye forbindelser, sker der nogle gange uforudsete ting. Det lykkedes ikke i første omgang, men kvart over 10 søndag formiddag var vi oppe og køre igen. Den slags giver naturligvis irritation og ekstraarbejde, men det lykkedes jo til sidst," fortæller Torben Dalgaard.

Han siger, at udskiftningen af WAN-forbindelserne fra Hvidovre Hospital og Rigshospitalet til datacenternettet fremover vil betyde et mere driftssikkert netværk.

Ingen telefonstorm

De københavnske hospitaler havde udover teknikkere på arbejde i døgndrift også indkaldt ekstra personale til at håndtere, hvis der skulle opstå uforudset hændelser på patientsiden.

Overlæge og konstitueret chef for Enhed for Patientsikkerhed i Region Hovedstaden, Annemarie Hellebek, fortæller, at hun er rigtig godt tilfreds med forløbet, selvom det gik lidt over tid.

"Vi har stort set ikke fået nogen meldinger undervejs, men nu skal vi evaluere forløbet på tirsdag," fortæller hun til Computerworld.

Annemarie Hellebek siger, at hun dog ikke forventer nogle større overraskelser til evalueringsmødet.

"Jeg ville have hørt, hvis der skulle være gået noget rigtig galt," forklarer Annemarie Hellebek.

Læs også:
Hospitaler varsler stort it-nedbrud i weekenden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Mytrendyphone efter momssag og tvangskonkurs i Norge: ”Det er blevet stillet op som om vi nærmest har snydt”
Interview: I marts blev mobiludstyrsleverandøren Mytrendyphone erklæret konkurs, men stifteren Silvan Popovic mener at moms-afgørelsen, der ledte til konkursen er "hundrede tusind procent" uretfærdig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.