Sådan rammer massefyringer Danske Banks it-folk

Interview: Danske Bank barsler med store fyringsrunder. Se her, hvordan digitaliseringen kan blive den store redningskrans i fremtidens Danske Bank.

Læs også:
Danskerne: Her er den bedste mobilbank

Derfor storsatser Danske Bank på indisk it-udvikling

Danske Bank skal nedlægge 3.000 stillinger inden 2015, hvilket er 1.000 afskedigelser mere, end hvad banken selv har regnet med.

De oplysninger kom frem i forrige uge, og Computerworld har derfor spurgt Danske Banks it-direktør Peter Schleidt, hvad de massive kommende fyringsrunder og mange naturlige afgange kommer til at betyde for Danske Banks it-afdeling og digitale innovationsevner fremover.

"Jeg har et møde med topledelsen i denne uge, og spørgsmålet er, om vi skal køre videre med nogenlunde det nuværende antal i it-afdelingen, eller om vi skal ansætte lidt flere folk," forklarer Peter Schleidt.

Han sammenligner en nedskæring i bankens it-afdeling med, at Danmarks største bank skulle save den gren over, som den sidder på, da Danske Bank opruster massivt på sine it-tiltag til glæde for både kunder og bankens bundlinje.

"Vi kunne sikkert leve godt på kort sigt, hvis vi skar al vores it-udvikling væk og kun satsede på drift af eksisterende systemer, men det ville være lidt som en tissetår i bukserne på en vinterdag, der varmer lige med det samme. Vi vil derimod være først og størst med digitale løsninger," lyder det fra Peter Schleidt.

Fokus på omkostninger
It-afdelingen skal dog ligesom resten af finanskoncernen trimmes på omkostningssiden.

For Danske Banks it-direktør Peter Schleidt betyder det først og fremmest, at der fortsat skal være fokus på serverkonsolidering og -virtualisering, som indenfor de seneste fire år har bidraget kraftigt til at nedbringe bankens it-omkostninger med 20 procent.

Derudover skal banken have gennemset og trimmet sine løsninger på netbanken.

"Når vi optimerer koden på netbanken, så betyder det i nogle tilfælde en årlig omkostningsreduktion på flere millioner kroner," bedyrer Peter Schleidt.

Han siger samtidig, at han og andre af bankens omkring 1.500 it-medarbejdere i Danmark skal have kigget koncernens it-kontrakter igennem for at optimere sine priser hos leverandørerne.

"På alle vores store aftaler har vi benchmark-aftaler efter to år, og dem benytter vi selvfølgelig til at få den bedste pris," siger it-direktøren fra Danske Bank.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.