Artikel top billede

SAP: Sådan vil vi skabe en iPod-revolution for data-nørder

Apples iPod ændrede alt i musikindustrien. En lignende revolution kan være på vej inden for forretningssystemer og data-analyser, mener SAP's danske topchef, Jim Hagemann Snabe.

Læs også:

CIO i Mærsk Drilling: Derfor skifter vi ERP-platform 

SAP-brugere nægter at betale for uanvendte licenser

Tænk innovation, fascination og simplificering og så skal væksten nok komme.

Det var budskabet, da danskeren Jim Hagemann Snabe holdt keynote på SAP's årlige Sapphire-konference, der finder sted i disse dage i Madrid med omkring 11.000 deltagere.

I talen, som kan ses på video på næste side, fortalte Snabe blandt andet om SAP's position i en verden, der er præget af krise.

"Vi lever i en ny virkelighed. Vi lever i en verden, hvor usikkerhed og uforudsigelighed er den nye norm. Vi er nødt til at ændre vores tankegang, så vi kan se mulighederne."

"Her i Europa har vi i øjeblikket en situation, hvor der ikke er nogen vækst, og vi er nødt til at finde mulighederne. Det er en tid, hvor vi har brug for stærkt lederskab - ikke bare fra politikerne, men også i virksomhederne. Vi er nødt til at skabe innovation og vækst," sagde Jim Hagemann Snabe.

Gør som Apple

Jim Hagemann dragede blandt andet en parallel til udviklingen i musikindustrien, hvor Apple i sin tid pludselig kom med en helt ny tilgang til måden at opbevare og anvende musik på med iPod og iTunes.

"MP3-filen var simplificeringen af data. Napster var simplificeringen af værdikæden. iPod'en var simpliceringen af forbruget. Du får en perfekt storm, når du kombinerer de tre teknologier og bringer dem sammen i én forretningsmodel."

"Jeg vil mene, at dette teknologi-ledede opbrud var et kæmpe boost for forbrugerne," sagde Snabe og pegede på, at Spotify på samme måde i dag er med til at ændre hele måden, vi forbruger musik på og inspirerer hinanden på.

Han sagde, at man kan lære meget af ændringerne i forbruget af musik og værdikæden i denne industri.

"Jeg vil påstå, at det her sker i alle industrier. De samme teknologier er nu tilgængelige i alle industrier."

Her er den store data-revolution

Læs også:

CIO i Mærsk Drilling: Derfor skifter vi ERP-platform 

SAP-brugere nægter at betale for uanvendte licenser

Jim Hagemann Snabe talte om den netværks-baserede virksomhed, hvor masserne og data fra masserne er vejen til innovation og vækst.

Samtidig mener han, at man bør fokusere sin virksomhed:

"Det er virksomheder, der fokuserer på kerne-processerne og på det, de er bedst til, og så overlader de ikke-centrale processer til andre virksomheder, for hvem det er kernen."

"Beslutningen om, hvad der er kernen, er helt afhængig af din strategi."

In-memory er den nye iPod

Konkret mener Jim Snabe, at SAP kan hjælpe kunderne med vækst ved hjælp af in-memory teknologien Hana, der muliggør ekstremt hurtig data-behandling, og så ERP-selskabets mange nye mobile løsninger.

"Det er simplificeringen af data, simplificeringen af værdikæden, og sidst men ikke mindst er det simplificeringen af forbruget. Resultatet for alle industrier er mere værdi for lavere omkostninger."

"Hana er simplificeringen af forretnings-data," sagde Jim Hagemann Snabe. "Hana er erstatningen for alt det gamle, der skal gøres ægte real-time."

SAP i Danmark

SAP har her i Danmark fornylig mistet Mærsk Drilling som kunde

Ikke desto mindre er SAP Danmark stadig en helt fornuftig forretning. Den danske afdeling af havde i 2011-årsregnskabet 166 ansatte og en omsætning på lige godt 1,1 milliard kroner.

Resultatet efter skat lød på 126 millioner kroner. På verdensplan har SAP 65.000 ansatte.

Se Jim Hagamann Snabes keynote fra Madrid:

Læs også:

CIO i Mærsk Drilling: Derfor skifter vi ERP-platform 

SAP-brugere nægter at betale for uanvendte licenser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.