Artikel top billede

SAP: Sådan vil vi skabe en iPod-revolution for data-nørder

Apples iPod ændrede alt i musikindustrien. En lignende revolution kan være på vej inden for forretningssystemer og data-analyser, mener SAP's danske topchef, Jim Hagemann Snabe.

Læs også:

CIO i Mærsk Drilling: Derfor skifter vi ERP-platform 

SAP-brugere nægter at betale for uanvendte licenser

Tænk innovation, fascination og simplificering og så skal væksten nok komme.

Det var budskabet, da danskeren Jim Hagemann Snabe holdt keynote på SAP's årlige Sapphire-konference, der finder sted i disse dage i Madrid med omkring 11.000 deltagere.

I talen, som kan ses på video på næste side, fortalte Snabe blandt andet om SAP's position i en verden, der er præget af krise.

"Vi lever i en ny virkelighed. Vi lever i en verden, hvor usikkerhed og uforudsigelighed er den nye norm. Vi er nødt til at ændre vores tankegang, så vi kan se mulighederne."

"Her i Europa har vi i øjeblikket en situation, hvor der ikke er nogen vækst, og vi er nødt til at finde mulighederne. Det er en tid, hvor vi har brug for stærkt lederskab - ikke bare fra politikerne, men også i virksomhederne. Vi er nødt til at skabe innovation og vækst," sagde Jim Hagemann Snabe.

Gør som Apple

Jim Hagemann dragede blandt andet en parallel til udviklingen i musikindustrien, hvor Apple i sin tid pludselig kom med en helt ny tilgang til måden at opbevare og anvende musik på med iPod og iTunes.

"MP3-filen var simplificeringen af data. Napster var simplificeringen af værdikæden. iPod'en var simpliceringen af forbruget. Du får en perfekt storm, når du kombinerer de tre teknologier og bringer dem sammen i én forretningsmodel."

"Jeg vil mene, at dette teknologi-ledede opbrud var et kæmpe boost for forbrugerne," sagde Snabe og pegede på, at Spotify på samme måde i dag er med til at ændre hele måden, vi forbruger musik på og inspirerer hinanden på.

Han sagde, at man kan lære meget af ændringerne i forbruget af musik og værdikæden i denne industri.

"Jeg vil påstå, at det her sker i alle industrier. De samme teknologier er nu tilgængelige i alle industrier."

Her er den store data-revolution

Læs også:

CIO i Mærsk Drilling: Derfor skifter vi ERP-platform 

SAP-brugere nægter at betale for uanvendte licenser

Jim Hagemann Snabe talte om den netværks-baserede virksomhed, hvor masserne og data fra masserne er vejen til innovation og vækst.

Samtidig mener han, at man bør fokusere sin virksomhed:

"Det er virksomheder, der fokuserer på kerne-processerne og på det, de er bedst til, og så overlader de ikke-centrale processer til andre virksomheder, for hvem det er kernen."

"Beslutningen om, hvad der er kernen, er helt afhængig af din strategi."

In-memory er den nye iPod

Konkret mener Jim Snabe, at SAP kan hjælpe kunderne med vækst ved hjælp af in-memory teknologien Hana, der muliggør ekstremt hurtig data-behandling, og så ERP-selskabets mange nye mobile løsninger.

"Det er simplificeringen af data, simplificeringen af værdikæden, og sidst men ikke mindst er det simplificeringen af forbruget. Resultatet for alle industrier er mere værdi for lavere omkostninger."

"Hana er simplificeringen af forretnings-data," sagde Jim Hagemann Snabe. "Hana er erstatningen for alt det gamle, der skal gøres ægte real-time."

SAP i Danmark

SAP har her i Danmark fornylig mistet Mærsk Drilling som kunde

Ikke desto mindre er SAP Danmark stadig en helt fornuftig forretning. Den danske afdeling af havde i 2011-årsregnskabet 166 ansatte og en omsætning på lige godt 1,1 milliard kroner.

Resultatet efter skat lød på 126 millioner kroner. På verdensplan har SAP 65.000 ansatte.

Se Jim Hagamann Snabes keynote fra Madrid:

Læs også:

CIO i Mærsk Drilling: Derfor skifter vi ERP-platform 

SAP-brugere nægter at betale for uanvendte licenser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere