CSC Danmark kan blive alvorligt ramt af SAS-problemer

SAS' alvorlige problemer kan få konsekvenser for CSC i Danmark. Se her hvordan.

Læs også: SAS-uro: Prosa kræver garanti for it-job i Danmark

CSC-selskabet Airline Solutions kan risikere at komme i problemer, hvis SAS vælger at flytte de danske it-job til Sverige som følge af den redningsplan, firmaet lancerede tidligere på ugen.

Det frygter fagforbundet Prosa, der sammen med en række andre fagforbund har i alt et par hundrede medlemmer, som er ansat hos SAS.

"Hvis der sker voldsomme reduktioner i SAS eller en decideret flytning af it-opgaver til Stockholm, kan CSC blive ramt af en afsmittende effekt," siger formand hos Prosa, Niels Bertelsen, der har et par hundrede medlemmer med job hos CSC Airline Solutions.

CSC har det i forvejen ikke godt
Problemet er ifølge formanden, at CSC, der er i gang med en fyringsrunde, i forvejen ikke har det godt.

Og begynder SAS at flytte opgaver til Sverige, bliver situationen bestemt ikke bedre, mener han.

CSC Airline Solutions, der i overvejende grad betjener it-opgaver hos SAS, kom på CSC's hænder i 2003, da flygiganten afhændede SAS It Group og 1.200 ansatte til CSC for 1,64 milliarder kroner, og samtidig outsourcede driften af blandt andet booking og billetreservation til samme firma.

Selskabet har en usikker fremtid fra 2014, hvor SAS' it-kontrakter med CSC udløber.

Desuden har SAS skiftet dele af systemerne ud med Amadeus fra Lufthansa.

Men SAS' redningsplan kan risikere at accelerere processen, frygter Prosa-formanden.

"Men det skulle helst være en kontrolleret nedlukning, hvor de ansatte får mulighed for at uddanne sig for at komme over i nogle andre selskaber efterfølgende," siger han.

Derfor har Prosa selvsagt interesse i at fastholde arbejdet og beskæftigelsen for it-folkene så længe som muligt.

"Jo hurtigere SAS flytter opgaverne, jo hurtigere vil det gå ud over medarbejderne," siger Niels Bertelsen.

Derfor haster det
Han fortæller, at han ikke har indsigt i CSC's kontrakter og derfor ikke ved, hvor hurtigt problemet kan opstå, hvis SAS flytter firmaets it-opgaver til Stockholm.

"Hvis SAS fjerner opgaverne fra CSC Airline Solutions, så har de jo ikke noget grundlag for at fungere som virksomhed," siger Niels Bertelsen.

Ingen henvendelser fra SAS
Prosa har torsdag ikke modtaget hverken opsigelse af overenskomsten fra SAS eller signal om, hvornår fagforbundet skal til forhandlingsbordet.

SAS har heller ikke meldt ud, om it-jobbene faktisk forsvinder i Danmark.

"Vi vil have et klart svar. Vi har ikke brug for at miste flere it-job i Danmark," siger han til Computerworld.

Hos CSC fortæller pressechef Kim E. Møller, at alle ansatte der arbejder på SAS it-systemer hos virksomheden, har overenksomst hos CSC og ikke med SAS.

"Det er fortsat helt umuligt at vide, hvordan den endelige redningsplan for SAS kommer til at se ud - og det er derfor også umuligt at sige noget om, om der kommer ændringer, der påvirker CSC."

Læs også:

SAS-uro: Prosa kræver garanti for it-job i Danmark.

Sådan vil SAS-problemer ramme de it-ansatte.

SAS dropper 34 år gammelt it-system i gigant-projekt.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
KMD kan nærme sig halvering af medarbejderstaben i Danmark på få år: Så mange ansatte har selskabet sagt farvel til
For fem år siden var KMD det største danske it-selskab, men over årene er medarbejderstaben i Danmark faldet dramatisk. Ifølge en lækket PowerPoint fortsætter tendensen i 2021. Se den voldsomme nedgang i antallet af ansatte hos KMD her.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.