Artikel top billede

CSC Danmark kan blive alvorligt ramt af SAS-problemer

SAS' alvorlige problemer kan få konsekvenser for CSC i Danmark. Se her hvordan.

Læs også: SAS-uro: Prosa kræver garanti for it-job i Danmark

CSC-selskabet Airline Solutions kan risikere at komme i problemer, hvis SAS vælger at flytte de danske it-job til Sverige som følge af den redningsplan, firmaet lancerede tidligere på ugen.

Det frygter fagforbundet Prosa, der sammen med en række andre fagforbund har i alt et par hundrede medlemmer, som er ansat hos SAS.

"Hvis der sker voldsomme reduktioner i SAS eller en decideret flytning af it-opgaver til Stockholm, kan CSC blive ramt af en afsmittende effekt," siger formand hos Prosa, Niels Bertelsen, der har et par hundrede medlemmer med job hos CSC Airline Solutions.

CSC har det i forvejen ikke godt

Problemet er ifølge formanden, at CSC, der er i gang med en fyringsrunde, i forvejen ikke har det godt.

Og begynder SAS at flytte opgaver til Sverige, bliver situationen bestemt ikke bedre, mener han.

CSC Airline Solutions, der i overvejende grad betjener it-opgaver hos SAS, kom på CSC's hænder i 2003, da flygiganten afhændede SAS It Group og 1.200 ansatte til CSC for 1,64 milliarder kroner, og samtidig outsourcede driften af blandt andet booking og billetreservation til samme firma.

Selskabet har en usikker fremtid fra 2014, hvor SAS' it-kontrakter med CSC udløber.

Desuden har SAS skiftet dele af systemerne ud med Amadeus fra Lufthansa.

Men SAS' redningsplan kan risikere at accelerere processen, frygter Prosa-formanden.

"Men det skulle helst være en kontrolleret nedlukning, hvor de ansatte får mulighed for at uddanne sig for at komme over i nogle andre selskaber efterfølgende," siger han.

Derfor har Prosa selvsagt interesse i at fastholde arbejdet og beskæftigelsen for it-folkene så længe som muligt.

"Jo hurtigere SAS flytter opgaverne, jo hurtigere vil det gå ud over medarbejderne," siger Niels Bertelsen.

Derfor haster det

Han fortæller, at han ikke har indsigt i CSC's kontrakter og derfor ikke ved, hvor hurtigt problemet kan opstå, hvis SAS flytter firmaets it-opgaver til Stockholm.

"Hvis SAS fjerner opgaverne fra CSC Airline Solutions, så har de jo ikke noget grundlag for at fungere som virksomhed," siger Niels Bertelsen.

Ingen henvendelser fra SAS

Prosa har torsdag ikke modtaget hverken opsigelse af overenskomsten fra SAS eller signal om, hvornår fagforbundet skal til forhandlingsbordet.

SAS har heller ikke meldt ud, om it-jobbene faktisk forsvinder i Danmark.

"Vi vil have et klart svar. Vi har ikke brug for at miste flere it-job i Danmark," siger han til Computerworld.

Hos CSC fortæller pressechef Kim E. Møller, at alle ansatte der arbejder på SAS it-systemer hos virksomheden, har overenksomst hos CSC og ikke med SAS.

"Det er fortsat helt umuligt at vide, hvordan den endelige redningsplan for SAS kommer til at se ud - og det er derfor også umuligt at sige noget om, om der kommer ændringer, der påvirker CSC."

Læs også:

SAS-uro: Prosa kræver garanti for it-job i Danmark.

Sådan vil SAS-problemer ramme de it-ansatte.

SAS dropper 34 år gammelt it-system i gigant-projekt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skattestyrelsen mangler it-viden og der bør spares på it-konsulenterne: Her er It-rådets syv anbefalinger til skatteministeren
Ledelsen skal styrkes, it-fagligheden skal øges, og konsulenterne skal tøjles. Det er nogle af de anbefalinger It-rådet er kommet med til Skattestyrelsen om det kommende ejendomsvurderingssystem.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.