Artikel top billede

CSC Danmark kan blive alvorligt ramt af SAS-problemer

SAS' alvorlige problemer kan få konsekvenser for CSC i Danmark. Se her hvordan.

Læs også: SAS-uro: Prosa kræver garanti for it-job i Danmark

CSC-selskabet Airline Solutions kan risikere at komme i problemer, hvis SAS vælger at flytte de danske it-job til Sverige som følge af den redningsplan, firmaet lancerede tidligere på ugen.

Det frygter fagforbundet Prosa, der sammen med en række andre fagforbund har i alt et par hundrede medlemmer, som er ansat hos SAS.

"Hvis der sker voldsomme reduktioner i SAS eller en decideret flytning af it-opgaver til Stockholm, kan CSC blive ramt af en afsmittende effekt," siger formand hos Prosa, Niels Bertelsen, der har et par hundrede medlemmer med job hos CSC Airline Solutions.

CSC har det i forvejen ikke godt

Problemet er ifølge formanden, at CSC, der er i gang med en fyringsrunde, i forvejen ikke har det godt.

Og begynder SAS at flytte opgaver til Sverige, bliver situationen bestemt ikke bedre, mener han.

CSC Airline Solutions, der i overvejende grad betjener it-opgaver hos SAS, kom på CSC's hænder i 2003, da flygiganten afhændede SAS It Group og 1.200 ansatte til CSC for 1,64 milliarder kroner, og samtidig outsourcede driften af blandt andet booking og billetreservation til samme firma.

Selskabet har en usikker fremtid fra 2014, hvor SAS' it-kontrakter med CSC udløber.

Desuden har SAS skiftet dele af systemerne ud med Amadeus fra Lufthansa.

Men SAS' redningsplan kan risikere at accelerere processen, frygter Prosa-formanden.

"Men det skulle helst være en kontrolleret nedlukning, hvor de ansatte får mulighed for at uddanne sig for at komme over i nogle andre selskaber efterfølgende," siger han.

Derfor har Prosa selvsagt interesse i at fastholde arbejdet og beskæftigelsen for it-folkene så længe som muligt.

"Jo hurtigere SAS flytter opgaverne, jo hurtigere vil det gå ud over medarbejderne," siger Niels Bertelsen.

Derfor haster det

Han fortæller, at han ikke har indsigt i CSC's kontrakter og derfor ikke ved, hvor hurtigt problemet kan opstå, hvis SAS flytter firmaets it-opgaver til Stockholm.

"Hvis SAS fjerner opgaverne fra CSC Airline Solutions, så har de jo ikke noget grundlag for at fungere som virksomhed," siger Niels Bertelsen.

Ingen henvendelser fra SAS

Prosa har torsdag ikke modtaget hverken opsigelse af overenskomsten fra SAS eller signal om, hvornår fagforbundet skal til forhandlingsbordet.

SAS har heller ikke meldt ud, om it-jobbene faktisk forsvinder i Danmark.

"Vi vil have et klart svar. Vi har ikke brug for at miste flere it-job i Danmark," siger han til Computerworld.

Hos CSC fortæller pressechef Kim E. Møller, at alle ansatte der arbejder på SAS it-systemer hos virksomheden, har overenksomst hos CSC og ikke med SAS.

"Det er fortsat helt umuligt at vide, hvordan den endelige redningsplan for SAS kommer til at se ud - og det er derfor også umuligt at sige noget om, om der kommer ændringer, der påvirker CSC."

Læs også:

SAS-uro: Prosa kræver garanti for it-job i Danmark.

Sådan vil SAS-problemer ramme de it-ansatte.

SAS dropper 34 år gammelt it-system i gigant-projekt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere