Artikel top billede

Intel topchef Paul Otellini trækker sig

Administrerende direktør hos en af de helt store it-giganter stopper.

Intel Corporation meddeler, at virksomhedens administrerende direktør, Paul Otellini, har besluttet at gå på pension.

Det oplyser Intel i en pressemeddelelse på virksomhedens hjemmeside.  

I løbet af de næste seks måneder, vil der ske en ledelsesovergang, og i maj vil han officielt træde tilbage fra sin stilling.

Overfører råret til en ny generation af lederskab

Paul Otellini vil stadig tilbyde sin hjælp som rådiver for ledelsen, men mener at det er på tide med nyt blod. 

"Jeg har været så privilegeret at lede en af verdens største virksomheder. Efter næsten fire årtier i selskabet og otte år som administrerende direktør, er det på tide at komme videre og overføre roret til en ny generation af lederskab," siger Poul Otellini.

Han ser desuden frem til de næste seks måneder, hvor han skal arbejde sammen med bestyrelsen og ledelsen i forbindelse med overgangsperioden.

Bestyrelsen har igangsat en proces, der skal finde en efterfølger og vil både overveje interne og eksterne kandidater til jobbet.

Store roser fra bestyrelsen

Bestyrelsen giver samtidig Paul Otellini nogle flotte ord med på vejen:

"Paul Otellini har været en meget stærk leder, og kun den femte administrerende direktør i virksomhedens 45-årige historie. Han har ledet virksomheden gennem udfordrende tider og markedets overgange," siger Andy Bryant, bestyrelsesformand.

"Bestyrelsen er taknemmelig for hans utallige bidrag til virksomheden og hans fornemme tid som administrerende direktør gennem de sidste otte år."

Mange meritter 

Under Paul Otellinis embedsperiode som direktør - fra andet kvartal af 2005 gennem tredje kvartal af 2012 - har han blandt andet stået i spidsen for, at virksomheden har genereret kontanter fra driften på cirka 625 milliarder kroner.

Fra slutningen af 2005 til slutningen af 2011 opnåede Intel en rekordomsætning og nettoindtægt. I denne periode steg den årlige omsætning fra cirka 226 milliarder kroner til over 315 milliarder kroner, mens den årlige indtjening-per-aktie steg fra $ 1,40 til $ 2,39.

Herudover fremhæver pressemedelelsen, at Intel under ledelse af Poul Otellini har opnået bemærkelsesværdige succeser som genopfindelsen af pc'en med Ultrabook-enheder, leveret smartphones og tablets med Intel indeni og ekspanderet Intels tilstedeværelse i sikkerhed, software og mobil kommunikation.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere