Artikel top billede

Intel topchef Paul Otellini trækker sig

Administrerende direktør hos en af de helt store it-giganter stopper.

Intel Corporation meddeler, at virksomhedens administrerende direktør, Paul Otellini, har besluttet at gå på pension.

Det oplyser Intel i en pressemeddelelse på virksomhedens hjemmeside.  

I løbet af de næste seks måneder, vil der ske en ledelsesovergang, og i maj vil han officielt træde tilbage fra sin stilling.

Overfører råret til en ny generation af lederskab

Paul Otellini vil stadig tilbyde sin hjælp som rådiver for ledelsen, men mener at det er på tide med nyt blod. 

"Jeg har været så privilegeret at lede en af verdens største virksomheder. Efter næsten fire årtier i selskabet og otte år som administrerende direktør, er det på tide at komme videre og overføre roret til en ny generation af lederskab," siger Poul Otellini.

Han ser desuden frem til de næste seks måneder, hvor han skal arbejde sammen med bestyrelsen og ledelsen i forbindelse med overgangsperioden.

Bestyrelsen har igangsat en proces, der skal finde en efterfølger og vil både overveje interne og eksterne kandidater til jobbet.

Store roser fra bestyrelsen

Bestyrelsen giver samtidig Paul Otellini nogle flotte ord med på vejen:

"Paul Otellini har været en meget stærk leder, og kun den femte administrerende direktør i virksomhedens 45-årige historie. Han har ledet virksomheden gennem udfordrende tider og markedets overgange," siger Andy Bryant, bestyrelsesformand.

"Bestyrelsen er taknemmelig for hans utallige bidrag til virksomheden og hans fornemme tid som administrerende direktør gennem de sidste otte år."

Mange meritter 

Under Paul Otellinis embedsperiode som direktør - fra andet kvartal af 2005 gennem tredje kvartal af 2012 - har han blandt andet stået i spidsen for, at virksomheden har genereret kontanter fra driften på cirka 625 milliarder kroner.

Fra slutningen af 2005 til slutningen af 2011 opnåede Intel en rekordomsætning og nettoindtægt. I denne periode steg den årlige omsætning fra cirka 226 milliarder kroner til over 315 milliarder kroner, mens den årlige indtjening-per-aktie steg fra $ 1,40 til $ 2,39.

Herudover fremhæver pressemedelelsen, at Intel under ledelse af Poul Otellini har opnået bemærkelsesværdige succeser som genopfindelsen af pc'en med Ultrabook-enheder, leveret smartphones og tablets med Intel indeni og ekspanderet Intels tilstedeværelse i sikkerhed, software og mobil kommunikation.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere