Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Saudi Arabien: Sådan skal it holde genstridige koner på plads

Myndighederne i Saudi Arabien har taget et nyt it-værktøji brug, der skal hjælpe mænd med at holde styr på genstridige koner.

At teknologi ikke kun er noget, der fører til et mere moderne samfund, vidner et nyt tiltag i det ærkekonservative islamistiske land Saudi Arabien om.

I forrige uge tog de saudi arabiske myndigheder nemlig et nyt middel i brug, der skal hjælpe mænd med at holde styr på deres koner.

Det består i et overvågningsværktøj, der betyder, at manden modtager en sms-besked fra immigrationsmyndighederne, hvis konen er ved at forlade landet.

I Saudi Arabien er det nemlig forbudt som kvinde at krydse landets grænser uden ægtemandens tilladelse.

Det skriver nyhedsbureauet Agence France.

Måske gift med den forkerte kone

Nyheden om den nye tiltag blev spredt på Twitter af Manal al-Sherif, en saudi arabisk kvindesagsforkæmper, der blev kontaktet af et ægtepar på vej på ferie, hvor manden modtog sms-beskeden om kvindens afrejse.

Det nye tiltag har vakt opsigt og vrede på Twitter, hvor flere giver udtryk for deres harme.

"Hvis jeg har brug for en sms til at fortælle mig, at min kone er på vej til at forlade Saudi Arabien, så er jeg enten gift med den forkerte kone eller har brug for en psykolog," skriver en bruger ifølge nyhedsbureauet.

De begrænsede rejsemuligheder er ikke den eneste restriktion, kvinderne i Saudi Arabien er pålagt.

Det er nemlig heller ikke tilladt for kvinder at køre bil i landet, hvor den islamistiske Sharia-lov har en stærk indflydelse.

Historien melder intet om den tekniske løsning bag tiltaget.

Men det er tidligere blevet problematiseret, at danske firmaer, der blandt andet producerer overvågningssoftware, har forretningspartnere i lande med meget anderledes opfattelser af blandt andet menneskerettigheder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.