Artikel top billede

Fem leverandører kæmper om gigantisk it-aftale

Listen over mulige leverandører til et milliardstort it-projekt er nu barberet ned til fem virksomheder.

Læs også:
To regioner investerer milliard-beløb i nye it-løsninger

Som planlagt gik Region Hovedstaden og Region Sjælland i september ud med et udbud på regionernes fælles it-sundhedsplatform, der forventes at stå helt færdig i 2016.

Indtil videre har regionerne prækvalificeret fem virksomheder, og det drejer sig om disse leverandører:

- Cerner Ireland Ltd.

- Epic

- Cambio Healthcare Systems AB

- Siemens A/S

- IBM Danmark ApS

Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse

Kæmper om en milliard

Den endelige aftale forventes at løbe op i en lille milliard kroner over de næste tre år.

Region H skyder formentlig et sted mellem 600 millioner og 700 millioner kroner i projektet, mens Region Sjælland forventes at spæde til med 242 millioner kroner over en treårig periode.

Det kommende sundhedssystem kommer til at afløse en hele række andre kliniske systemer, som de to regioner opererer med i dag.

"Med vores kommende sundhedssystem forventer vi at få en samlet løsning, der blandt andet kan håndtere patientadministration, planlægning og dokumentation af medicinering samt bestilling af undersøgelser og prøver," har direktør for Region H's IMT (It, Medico og Telefoni), Mikael Skov Mikkelsen, tidligere forklaret til Computerworld.

I dag er lignende systemer under implementering i Region Nordjylland, Region Midtjylland og Region Syddanmark ligesom lande som Holland, Spanien, Tyskland, Sverige og Norge har udrullet eller er i gang med udrulninger af store, fælles sundhedssystemer.

Læs også:
To regioner investerer milliard-beløb i nye it-løsninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


Fremtidens ERP – træf de rigtige strategiske valg

Automatisering, fuld udnyttelse data og muligheden for at knytte leverandører og kunder endnu tættere til virksomheden, og kravene til et moderne forretnings- eller ERP-system er mange. Vær med når vi sætter fremtiden ERP på dagsordnen og diskuterer nogle af de vigtigste og mest relevante spørgsmål om ERP.

13. oktober 2022 | Læs mere


Dell Technologies Forum

Se hvilke løsninger, der kan give jeres virksomhed de næste banebrydende resultater Mød brancheeksperter, vær med til spændende breakout-sessioner og interaktive oplevelser, og lær mere om løsninger inden for alt fra multicloud-strategi som as-a-Service, AI-baserede beslutningsprocesser i edge-miljøer til moderne og sikker cyber resilience.

25. oktober 2022 | Læs mere


Computerworld
Efter 15 år med iPhone: Her er Computerworlds favorit-modeller - og vores karakter til hver enkelt model
CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital