Artikel top billede

Fem leverandører kæmper om gigantisk it-aftale

Listen over mulige leverandører til et milliardstort it-projekt er nu barberet ned til fem virksomheder.

Læs også:
To regioner investerer milliard-beløb i nye it-løsninger

Som planlagt gik Region Hovedstaden og Region Sjælland i september ud med et udbud på regionernes fælles it-sundhedsplatform, der forventes at stå helt færdig i 2016.

Indtil videre har regionerne prækvalificeret fem virksomheder, og det drejer sig om disse leverandører:

- Cerner Ireland Ltd.

- Epic

- Cambio Healthcare Systems AB

- Siemens A/S

- IBM Danmark ApS

Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse

Kæmper om en milliard

Den endelige aftale forventes at løbe op i en lille milliard kroner over de næste tre år.

Region H skyder formentlig et sted mellem 600 millioner og 700 millioner kroner i projektet, mens Region Sjælland forventes at spæde til med 242 millioner kroner over en treårig periode.

Det kommende sundhedssystem kommer til at afløse en hele række andre kliniske systemer, som de to regioner opererer med i dag.

"Med vores kommende sundhedssystem forventer vi at få en samlet løsning, der blandt andet kan håndtere patientadministration, planlægning og dokumentation af medicinering samt bestilling af undersøgelser og prøver," har direktør for Region H's IMT (It, Medico og Telefoni), Mikael Skov Mikkelsen, tidligere forklaret til Computerworld.

I dag er lignende systemer under implementering i Region Nordjylland, Region Midtjylland og Region Syddanmark ligesom lande som Holland, Spanien, Tyskland, Sverige og Norge har udrullet eller er i gang med udrulninger af store, fælles sundhedssystemer.

Læs også:
To regioner investerer milliard-beløb i nye it-løsninger




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere