Artikel top billede

Fem leverandører kæmper om gigantisk it-aftale

Listen over mulige leverandører til et milliardstort it-projekt er nu barberet ned til fem virksomheder.

Læs også:
To regioner investerer milliard-beløb i nye it-løsninger

Som planlagt gik Region Hovedstaden og Region Sjælland i september ud med et udbud på regionernes fælles it-sundhedsplatform, der forventes at stå helt færdig i 2016.

Indtil videre har regionerne prækvalificeret fem virksomheder, og det drejer sig om disse leverandører:

- Cerner Ireland Ltd.

- Epic

- Cambio Healthcare Systems AB

- Siemens A/S

- IBM Danmark ApS

Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse

Kæmper om en milliard

Den endelige aftale forventes at løbe op i en lille milliard kroner over de næste tre år.

Region H skyder formentlig et sted mellem 600 millioner og 700 millioner kroner i projektet, mens Region Sjælland forventes at spæde til med 242 millioner kroner over en treårig periode.

Det kommende sundhedssystem kommer til at afløse en hele række andre kliniske systemer, som de to regioner opererer med i dag.

"Med vores kommende sundhedssystem forventer vi at få en samlet løsning, der blandt andet kan håndtere patientadministration, planlægning og dokumentation af medicinering samt bestilling af undersøgelser og prøver," har direktør for Region H's IMT (It, Medico og Telefoni), Mikael Skov Mikkelsen, tidligere forklaret til Computerworld.

I dag er lignende systemer under implementering i Region Nordjylland, Region Midtjylland og Region Syddanmark ligesom lande som Holland, Spanien, Tyskland, Sverige og Norge har udrullet eller er i gang med udrulninger af store, fælles sundhedssystemer.

Læs også:
To regioner investerer milliard-beløb i nye it-løsninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere