Artikel top billede

Dansk stor-region hyrer ny it-topchef: Skal styre 15.000 brugere

Den ledige stilling som it-chef for Region Nordjylland er nu blevet besat. Kandidaten får ansvaret for et budget på 175 millioner og en investeringspulje på 40 millioner.

Læs også:
Drastisk spor-skifte: Dansk top-CIO får nyt job

Stillingen som it-chef for Region Nordjylland er blevet besat.

Valget er faldet på Claus Wegener Kofoed, der kommer fra en stilling som it-direktør i Energinet.dk.

Og der bliver noget at se til i det nordjyske.

Som ny it-chef bliver Claus Wegener Kofoed ansvarlig for et samlet it-driftsbudget på 176 millioner kroner og en it-investeringspulje på 40 millioner.

Herudover skal han stå i spidsen for 150 medarbejdere, fire kontorchefer, 15.000 brugere og 800 servere, der er konsolideret i to datacentre.

Hans forgænger, Lise Marcher, er i øvrigt netop tiltrådt som ny it-direktør på Aalborg Universitet.

Sundhed og digitalisering

To af hjørnestenene i Claus Wegener Kofoeds vej til succes i jobbet handler om, at han i de kommende år skal leve op til forventninger om øget produktivitet i sundhedsvæsenet og øget digitalisering af arbejdsgange.

Men Region Nordjylland har naturligvis tillid til den nye mand i spidsen.

"Vi ser frem til, at Claus (Wegener Kofoeds, red.) vil stå i spidsen for, at Region Nordjyllands it-afdeling kan fortsætte professionalismen, samarbejdet og de gode takter og resultater, der er leveret indtil nu. Det gælder både internt i samarbejdet med særligt sygehusene, men også eksternt ikke mindst i samarbejdet med de andre regioner i Regionernes Sundheds-IT organisation," siger direktør i Region Nordjylland, Dorte Stigaard.

Den nye it-chef glæder sig ligeledes til at komme i gang med hverdagen.

"Regionen viser, at den vil it, hvilket for mig er en væsentlig forudsætning for at søge stillingen - der er lagt handling bag ordene," siger Claus Wegener Kofoed.

Han tiltræder stillingen 1. januar 2013

Claus Wegener Kofoed er 55 år og bor i Beder ved Århus sammen med sin kone og tre børn.

Læs også:
Drastisk spor-skifte: Dansk top-CIO får nyt job
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere