Artikel top billede

Skat på jagt: Sådan efterforsker vi skattesnydere i it-branchen

Skat har sat hårdt ind for at indsamle skattekroner fra multinationale selskaber, der er repræsenteret i Danmark. Man giver gerne it-branchen et stort skattesmæk, når lejligheden byder sig.

Læs også:
Skat vil offentliggøre alle firmaers skatte-data på nettet

Skat: Derfor kigger vi dine teledata igennem

Skat er i fuld gang med at gennemgå en stribe store koncerners interne handler mellem selskaber i Danmark og i udlandet.

Formålet er at finde værdier, der skal afkræves skat af i Danmark for at biddrage til en slunken statskasse.

Rasmus Bo Andersen, der er skattedirektør vurderer, at firmaerne tester skattereglerne helt til grænsen, og nogle gange træder over den.

Det er netop den sidste gruppe, der nu holdes ekstra øje med, og her er it-firmaerne ingen undtagelse, siger han.

Er it-virksomheder en grupper I er på jagt efter i forbindelse med overtrædelse af skattereglerne?

"Ja, det er det. Jeg må ikke fortælle om konkrete virksomheder, men mange it-virksomheder er netop kendetegnet ved at være internationale, og hvis man kigger på opkøbssiden, så har nogle af de store spillere også købt de succesfulde danske it-virksomheder i løbet af årene."

"Vi er meget opmærksomme på, om disse opkøb er foretaget til den rigtige handelspris".

Hvordan griber i det an?

"De fleste store it-virksomheder har deres ip-rettigheder i skattely, men vi ser på den danske del og ikke så meget til selve ejerskabet, der jo ofte er et amerikansk anliggende.

"Det vi helt konkret ser på er, hvordan eksempelvis køb og salg i Danmark er foregået i forhold til hvad, der er betalt i skat. Vi ser på hvad, der er købt og sammenligner med verdensmarkedet, udviklingen og hvad vi ellers har af oplysninger. Det gør vi for at se, om handelsprisen er den rigtige, og om der derved er betalt den rigtige skat i Danmark. Hvis de ikke har det, så kører vi en sag."

Så her hjælper ingen kære mor eller gode forklaringer?

"Nej.

Og når man kigger historisk på it-området, så er det et område med mange små og spændende iværksættere, der er blevet opkøbt. Derfor er det et interessant område for Skat."

Hvor meget fylder it-firmaer i jeres efterforskning?

"Jeg må ikke fortælle om konkrete sager, og antallet svinger, men it er et fokusområde, og vi har igangværende sager, der vedrører it-virksomheder," fortæller Rasmus Bo Andersen.

I løbet af december kommer der i øvrigt offentlige lister over hvor meget - eller lidt - danske virksomheder betaler i skat.

Læs også:

Skat vil offentliggøre alle firmaers skatte-data på nettet

Skat: Derfor kigger vi dine teledata igennem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere