Artikel top billede

Dansk it-firma kræver erstatning af IBM

I kølvandet på ballade om portalen virk.dk er IBM og en underleverandør røget i totterne på hinanden. Efter syv år afsiges der dom.

Læs også: Dafolo: IBM nægter på fjerde år at betale milliongæld 

Dafolo raser over nølende IBM i erstatningssag

IBM igen stævnet for kriseramt virk-portal

I dag - fredag 7. december 2012 klokken 10.00 - afsiger Sø- og Handelsretten dom i sagen mellem Dafolo og IBM omkring Dafolos underleverance til IBM, der skulle levere virk.dk.

Det oplyser nordjyske Dafolo i en pressemeddelelse.

Heri oplyses det videre, at IBM og Krak indgik kontrakt om at levere virk.dk tilbage i 2002.

Men forløbet for portalen hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen gik galt.

"Da IBM ikke kunne bestå driftsprøven efter to forsøg i 2003 og 2004, opsagde Krak aftalen med IBM og udtog stævning overfor IBM. Denne sag blev forligt i efteråret 2005," fremgår det af pressemeddelelsen, som administrerende direktør Hans Chr. Højslet fra Dafolo er afsender på.

Men så begyndte opgøret mellem Dafolo og IBM, hvor Dafolo anlagde sag imod IBM for at få udbetalt det beløb, som Dafolo mente, at IBM skyldte Dafolo.

Dafolo: Vi vinder
Ifølge Dafolo-direktøren er sagen blevet afgjort af Sø- og Handelsretten efter to dages forhandlinger 18. - 19. september 2012.

"Afslutningsvis fremkom Sø-og Handelsretten med en mundtlig tilkendegivelse, der et par dage efter blev efterfulgt af en skriftlig tilkendegivelse," skriver selskabet.

I tilkendegivelsen er Dafolo bekendt med, at Dafolo vinder denne sag, skriver direktøren.

IBM har dog bedt om, at der afsiges dom i sagen, fremgår det af pressemeddelelsen. 

Sagen har nu kørt i syv år.

Omkring virk.dk-projekt krævede også Krak penge af IBM. Krak krævede 50 millioner, men det endte i et forlig.

Computerworld følger op på sagen med kommentar fra IBM, Dafolo og omkring den endelig dom klokken 10.00 i dag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.