Artikel top billede

"IBM skylder os millioner , og vi har en retssag kørende for at få pengene," fortæller Hans Christian Højslet, administrerende direktør, Dafolo.

Dafolo: IBM nægter på fjerde år at betale milliongæld

Dafolo har gennem fire år kæmpet i retten for at få IBM til at betale en milliongæld. "IBM gør sit bedste for at trække sagen i langdrag og udmatte os," siger Dafolos direktør.

På fjerde år nægter IBM at betale en regning på seks millioner kroner til Dafolo, der tidligere har fungeret som underleverandør til IBM.

"IBM skylder os seks millioner kroner, og vi har en retssag kørende i Sø- og Handelsretten for at få pengene," fortæller Hans Christian Højslet, administrerende direktør, Dafolo.

IBM's gæld stammer tilbage fra dengang selskabet var involveret i udviklingen af den offentlige portal Virk.dk.

"Her var Dafolo underleverandør til IBM, og da IBM blev fyret og smidt ud, røg vi også ud. IBM skyldte os en del penge, men nægtede at betale," siger Hans Christian Højslet.

Udover blanketsystemer tilbyder Dafolo også konsulentydelser og forlagsprodukter til skole- og institutionsverdenen. Forlagsområdet udgiver mest bøger, forældrehæfter, kopimapper og elevmateriale, men tilbyder også digitale tjenester som vidensportalen vfor pædagogisk udvikling og læring

Forlanger syn og skøn

IBM hævder, at der var fejl i det Dafolo leverede dengang, men har ifølge Hans Christian Højslet aldrig påpeget fejl af nogen art.

Sagen er nu nået dertil, hvor IBM har forlangt syn og skøn af det leverede, hvilket trækker en afgørelse yderligere ud.

"De ævler og kævler, og der er nu gået fire år til februar. Personligt tror jeg ikke, at sagen bliver afsluttet før om et par år," siger Hans Christian Højslet.

Han har på fornemmelsen, at IBM kun er ude på at trække sagen i langdrag i håbet om, at Dafolo giver op.

"Jeg tror, at IBM satser på at dræne os for penge, lyst og kræfter, men det lykkes ikke. Jo mere de stritter imod, jo mere motiverede bliver vi," lover Dafolos direktør, der føler sig fuldstændig overbevist om, at IBM kommer til at slippe skillingerne i sidste ende.

Hos IBM fornemmes en markant anden holdning til såvel rimeligheden af søgsmålet som udfaldet af retssagen, men storebror it fastholder udadtil sin normale praksis med "ikke at udtale os om verserende retssager."

Reform rammer regnskab

Kommunalreformen er for længst overstået, men Dafolo mærker stadig efterdønningerne.

"Kommunerne har stadig ikke den store investeringslyst og meget af det, vi laver, er i forhold til kommunerne," siger Hans Christian Højslet.

"Vores omsætning fordeler sig med en god tredjedel på it-området, det vil sige elektroniske blanketter, en tredjedel på forlagsdelen af virksomheden og den sidste tredjedel på trykkeriet, som trykker millioner af blanketter om året.

For eksempel leverer Dafolos trykkeri 25-30 millioner recepter om året til de praktiserende læger, og det antal falder kun lidt på trods af, at elektroniske recepter har været almindelige i adskillige år.

"Alle recepter, der bliver brugt i Danmark, dem trykker vi," fortæller Højslet.

På trods af elektronikken

Der går også mange blanketter til kommuner og hospitaler, som bruger rigtig mange blanketter, selv om mange sygehuse har indført elektroniske patientjournaler.

Udover investerings-træge kommuner har underskuddet i sidste års regnskab også at gøre med, at nogle af de ordrer, Dafolo havde håbet at lande, ikke blev lukket.

"Men mange er i hus nu, hvor det går rigtigt godt. Faktisk er vi en del foran budgettet, og det føles rart efter det regnskab vi afleverede sidste år," siger Hans Christian Højslet.

Alle tegn i sol og måne

Forventningerne til indeværende regnskabsår er i den lyse ende af skalaen.

"Vi skulle gerne nå et overskud næste sommer på omkring fire millioner kroner før skat, og det tyder alle tegn i sol måne på, at det når vi," siger Hans Christian Højslet.

Konkurrence mærker Dafolo fra blandt andre Kommuneinformation, som er ejet af Kommunernes Landsforening, KL og derudover forsøger også Capevo og Incaptiva at komme ind på markedet.

"Capgemini må nok også stadig betegnes som en konkurrent, selv om vi godt nok møder dem sjældent," siger Dafolos øverste chef.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere