Artikel top billede

Forsinket it-projekt rammer syge danskere

Det it-system, der skal sørge for at syge danskere får den korrekte medicin i den rigtige dosis halter stadig lang bag efter tidsplanen. Det kan mærkes på klagerne.

Læs også:
It-koks får region til at suspendere medicin-system

It-bøvl bringer tidligere sygehus-patienters liv i fare

Kaos omkring medicinering af danske patienter hersker stadig i den danske sundhedsverden.

Det it-system, Fælles Medicinkort, der skal sørge for at tingene fungerer korrekt, er nemlig forsinket.

Det er fem år siden, it-systemet blev skubbet i gang, og det skulle stå klar sidste år. Men det bliver tidligst om et år, at det 200 millioner kroner store projekt bliver køreklar.

Det skriver Politiken.

Det giver mange fejl

Lars Engberg, der er formand for Danske Patienter peger på, at 60 procent af alle klager i sundhedssystemer handler om fejlmedicinering.

"Hundredtusindvis af danskere får mere end seks forskellige medikamenter på samme tid, og det er dem, der har allermest brug for bedre styr på medicinen i et sundhedssystem, som er præget af, at praktiserende læger, sygeplejersker og overlæger ikke har tid til at kontakte alle mulige andre for at få overblik over patientens medicin. Og så stiger risikoen for fejl," siger han til Politiken.

Virker i dele af landet

Medicinsstemet er i drift i dele af landet, men det er altså langt fra alle regioner, der er med i ordningen endnu.

I Region Hovedstaden er ingen sygehuse med i ordningen, og i Syddanmark er det kun et ud af fem sygehuse, der anvender Fælles Medicinkort.

Medicinkortet er groft sagt bygget op omkring en central database hos Lægemiddelstyrelsen, som indeholder alle medicinoplysninger om alle danskeres aktuelle medicinering såsom navnet på piller og dosis.

Ved brugen af det Fælles Medicinkort er det så meningen, at læger og siden hen andet sundhedspersonale skal kunne tilgå den enkelte patients medicin-historik for at undgå fejlmedicinering.

Læs også:
It-koks får region til at suspendere medicin-system

It-bøvl bringer tidligere sygehus-patienters liv i fare
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere